Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Napravi font od svog rukopisa

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Solucija studio postavio je ovaj zgodni fotnt generator “fontcapture” u kojem u samo 4 koraka možemo napraviti svoj vlastiti font.

fontcapture generator

fontcapture generator

Potrebno je isprintati font template i na određeno mjesto upisati slova, brojke i znakove, skenirati i spremiti kao .png ili .jpg file, a zatim uploadati u generator.

font template

font template

Nakon par sekundi imamo svoj font i možemo ga downloadirati u .ttf obliku i spremiti u windows/fonts. Ovo dolje je moja vlastita brljotina  🙂

weberica1 font :P

weberica1 font 😛

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

 • ramen kaže:

  Gospođo nemam nikakv komentar, ali koristim ovu mogućnost da Vas zamolim za pomoć. Ja sam početnik u učenju rada na računalu. Nemam novaca da platim tečajeve informatike pa Vas molim ako poznajete nekoga tko bi podučavao preko računalne pošte molim Vas da me nekako spojite sa tom osobom. Ne zamjerite što koristim ovaj prostor za moju zamolbu. Hvala.

 • Weberica kaže:

  Početni tečajevi za služenje računalom (Računalni operater – osnove PC računala i Windows) nisu skupi i ne traju dugo.
  Npr u Edukonu je cijena 400 kuna za 15 sati – http://www.edukon.hr/hr/cjenik.php a svojedobno su imali popuste od 50% za nezaposlene.

  Algebra ima početni tečaj za 550 kuna, 20 sati u 5 dana http://www.algebra.hr/bazaseminar.asp?sifra=22

  po istoj cijeni, isti tečaj održava i Infokatedra http://www.infokatedra.hr/seminari/poslovni/po01.aspx

  Vjerujem da bi privatna individualna poduka koštala više, bez obzira da li se radi online ili uživo.

 • klaudio kaže:

  ovo je odlično! definitivno ču korisiti za neke svoje buduće projekte. puno hvala 😉

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">