Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Tutoriali za izradu logotipa

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Svima koji su se ikada našli pred zadatkom da izrade logotip jasno je koliko je to zahtjevan posao i zašto je cijena izrade visoka.

Nažalost, naručioci tog posla često misle kako je to jednostavno i očekuju da bude završeno u jednom danu za neku siću.
Iako sami ni približno nemaju ideju kako bi njihov logo trebao izgledati ( i bolje da nemaju ) , nekako očekuju da će dizajner u sat-dva izraditi nešto super poput onoga za McDonnalds, Coca Colu ili Nike 🙂

uspješni logotipi poznatih rock bandova

uspješni logotipi poznatih rock bandova

No izrada kvalitetnog loga vrlo je zahtjevna. On treba biti jednostavan a lako pamtljiv, treba dobro izgledati u boji kao i bijeli na crnoj i crni na bijeloj podlozi, mora biti prepoznatljiv kada je smanjen na vizitki i kada je uvećan na reklami iznad dućana …. a sve to nije nimalo jednostavno.

Nike logo je klasik

Nike logo - jedan od najboljih

Svaki dizajner prije ili kasnije susretne se sa izazovom izrade logotipa, a ako u tome nije iskusan, sigurno će mu pomoći pokoji tutorial. Ekipa sa Six revisions bloga sastavila je popis 70 odličnih tutoriala i resursa za izradu logotipa i svakako su zavrijedili da ih pospremimo u svoje bookmarkse.
Prije ili kasnije, vjerojatno će nam zatrebati.

kako nastaje logo

kako nastaje logo

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">