Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Kako napraviti točkasti (valoviti) rub headera?

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Photoshop tutorial

Radimo ovo

Zadnjih godinu dana izuzetno je IN valoviti rub headera i footera i sugurno ste ga već viđali na nekim lijepim web stranicama.  No, kako ga jednostavno napraviti u photoshopu?

Prvo imamo neki body background, mi smo odabrali canvas teksturu.

Na slijedećem layeru napraviti ćemo header, dakle četverokut recimo sive boje #333333.

Sada ćemo otvoriti dijaloški okvir za kistove Window / brushes

photoshop tutorial - neravan rub headera ili footera

slika 1

Kliknuti ćemo na Brush tip shape, odabrati okrugli kist željene veličine i dati mu Spacing 100%. Sasvim na dnu okvira vidjeti ćemo kakav trag će naš kist sada ostavljati.

photoshop tutorial by weberica

slika 2

Zatim ćemo otvoriti novi layer, kliknuti kistom na njega i držeći tipku Shift povući ćemo ravnu točkastu crtu.

photoshop tutorial - neravan rub headera ili footera

slika 3

Layer sa točkicama sada ćemo podići tako da dođe točno na rub našeg pravokutnika tj. headera. Zatim ćemo označiti ta dva layera, desni klik mišem / merge layers , kako bi postali jedan.

photoshop tutorial by weberica

slika 4

I to je to. Dobru zabavu 🙂

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

4 komentara

 • Nikola Dadić kaže:

  Hvala ti, znao sam sve ovo osim kako povuc ravnu crtu, znao sam otprije i napravit pravilni krug i kvadrat pomocu shifta ali mi nije palo napamet drzat shift za ravnu crtu, ccc. 😀

  • Weberica kaže:

   a kako povući točkastu ili isprekidanu crtu, to si znao? sjećam se da sam ja to otkrila tek nakon podosta vremena fotošopiranja.. 🙂

 • Nikola Dadić kaže:

  da, da znao sam, i ja sam isto nakon nekih godinu dana koristenja PS naucio za isprekidanu ili tockastu.

  • Weberica kaže:

   a shift služi i kad hoćeš neki layer povući mišem apsolutno vodoravno ili okomito. Također, ak se drži shift i lupi strelica na tipkovnici onda ga pomakneš točno 10 px. Evo možda i to netko još ne zna 🙂

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">