Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Kako napraviti svoj Custom shape za Photoshop?

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Shape tool je alat kojim brzo i lako možemo jednim potezom nacrtati neki oblik u Photoshopu. Photoshop nam dolazi sa nekoliko gotovih oblika (shapes) – strelica, travica i slično a naći ćemo ih u desnoj traci sa alatima na zadnjem mjestu u padajućem izborniku ispod ikone “rectangle tool” rectangle-tool

Gotove oblike možemo pronaći na netu i spremiti ih u našu mapu Photoshop/presets/custom shapes a možemo ih lako izraditi i sami. U ovom tutorialu pokazati ćemo kako.

U photoshopu otvorimo sliku iz koje želimo napraviti svoj Custom shape. Za primjer smo uzeli fotografiju jabuke. ( Oblik možemo nacrtati i sami ako želimo. )

slika 1

slika 1

Sada ćemo odstraniti pozadinu pomoću pen tool-a, magic wand-a ili na neki treći način, glavno da nam ostane samo jabuka na transparentnoj pozadini (slika 2)

slika 2

slika 2

Uzeti ćemo magic wand tool magic-wand i kliknuti bilo gdje na pozadinu a zatim ići na select /inverse kako bismo selektirali samo jabuku.

Dok još uvijek koristimo magic wand (ili pen tool) kliknuti ćemo desnom tipkom miša na jabuku i odabrati “make work path”. Mravci će se pretvoriti u punu liniju oko našeg selektiranog oblika (slika 3)

slika 3

slika 3

Zatim idemo na edit / define custom shape, potvrdimo na OK i naš novi oblik je spreman za daljnju upotrebu (slika 4 i 5)

slika 4

slika 4

Nalazi se na zadnjem mjestu u našem padajućem izborniku “shape” na gornjoj traci.

slika 5

slika 5

Novi oblik možemo odmah primijeniti (slika 6)

slika 6

slika 6

Dobru zabavu 🙂

Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">