Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Simple drop down multilevel horisontal menu

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Padajući vodoravni izbornik u više nivoa – ili po naški “drop down multilevel horisontal menu” je česti element na web stranicama. Kada ga prvi puta odlučimo smjestiti u naše kodove čini nam se to kao vrlo jednostavan zadatak, par redaka u html, par u css i gotovo!

Prvi korak je naravno – progooglat!
Prvi problem je koji odabrat?
Neki su napravljeni u čistom css-u, drugi imaju i nešto javascripta, neki uopće ne rade u IE, neki ne rade u IE6, uglavnom već na prvi pogled shvatimo da ćemo potrošiti više vremena nego što smo mislili.

Drugi problem je kada downloadiramo takav menu pa ga otvorimo, a unutra hrpa dokumenata i kodova. Više nego za cijelu stranicu zajedno. Još je gore ako smo skinuli menu koji ima nekoliko verzija; vodoravni, okomiti, različiti dizajni.. treba naći koji dijelovi se odnose na koji menu, a onda to još prilagoditi dizajnu naše stranice pazeći da se ne raspadne u IE6 🙂

Da bi vam sve to olakšali i skratili vrijeme izrade vašeg prvog padajućeg izbornika, poklanjamo vam pojednostavljeni “superfish drop down horisontal menu” !

Iz originalnog paketa :
– izbacili smo sve css i js dokumente koji se NE odnose na vodoravni izbornik,
– pojednostavnili smo boje pozadine radi boljeg snalaženja,
– dodali hrvatske komentare na dijelove css-a koji se često mjenjaju kao i na dijelove html dokumenta radi lakšeg snalaženja.

suckerfish multilevel dropdown horisontal menu

simple multilevel dropdown horisontal menu

Ovaj izbornik radi savršeno u svim browserima, uključujući i mrski nam IE6, ima 3 nivoa i validirane kodove. Javascript omogućuje lijepo otvaranje, a pomoću komentara koje smo stavili u kodove sada je snalaženje i podešavanje stilu naše stranice puno jednostavnije.

DEMO verzija

DOWNLOAD ” multilevel drop down horisontal menu” – jednostavna verzija sa hrvatskim komentarima

( Originalnu “superfish” verziju za horizontalni i okomiti izbornik možete skinuti ovdje , a vidjeti ovdje)

Označeno s: , , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

4 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">