Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Kada Highslide.js ne radi ispravno u IE7

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Highslide je popularan javascript kojim prikazujemo galeriju slika pomoću pop-up-a. Svi smo ga već puno puta viđali po netu, pa da se podsjetimo:

highslide js

Osim fotografija, na taj način možemo prikazivati i flash video, HTML, AJAX, formulare itd…, možemo mu mijenjati okvir i pozadinu, listati mišem ili na autoplay…

Međutim, može nam se dogoditi da u IE7 ne radi dobro. Klikom na thumbnail otvoriti će nam se sadržaj ali ne u pop-up-u nego u prozoru browsera. To može biti problem ako smo zamislili da nam jedan thumbnail otvara cijelu skrivenu galeriju, jer se ona tada neće vidjeti ( primjer )

Pa u čemu je problem i kako ga riješiti?

Problem je u Internet Exploreru i njegovim postavkama. Možda je onemogućen javascript:

Tools / internet options / security / active scripting ( enable )

… ali najvjerojatnije je bug negdje drugdje. Riješenje je drastično ali jednostavno – trebamo resetirati IE na prvobitne postavke:

Tools /  internet options / advanced / restore advanced settings /

I sve će raditi normalno 🙂

Označeno s: , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">