Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Sex & Web (dio 7. – nova Ford Fiesta)

Autor/ica Poison Ivy

Ivana, surferica, mala od pera rekli bi ljudi. Zaslužna za mnoge kreativne tekstove, radi u državnoj službi, a po horoskopu je svetica. Scout Kroativ mreže kada su nove stranice u pitanju.

Oglas
novafordfiesta.com.hr

novafordfiesta.com.hr

Nova Ford Fiesta

Hmm… mislim da je sada stvarno došlo vrijeme da završim s putovanjima i vratim se u stvarnost. Bilo je lijepo dok je trajalo, ali znate kako se ono već kaže, sve što je lijepo, kratko traje. Bez brige, neću više o dalekim prostranstvima, pješčanim plažama, luksuznim resortima i sličnim maštarijama. Sada na red dolaze neke druge… potpuno drugačije 🙂

Naime, ne mogu ne podijeliti s vama svoje oduševljenje koje je nastalo kada sam u galeriji najboljih hrvatskih stranica na našem Kroativu naišla na stranicu nove Ford Fieste ili bolje nazvano reklamu, ma što god, nije ni bitno.

Zapravo to oduševljenje nastalo je još prilikom posjeta prošlogodišnjem zagrebačkom auto showu u trenutku kada sam ugledala concept Ford Verve na temelju kojega je i nastala ova današnja Fiesta. Ah, bila je to ljubav na prvi pogled 🙂 I baš je bio to lijep prizor. Među mnoštvom skupocjenih autina isticao se jedan mali Ford, dobro ne baš više tako mali, ali ako ništa drugo onda “mali” u odnosu na primjerke vrijedne oko stotnjak tisuća pa i više eura. Tim više jel od ovakvih se i očekuje da ostavljaju bez daha, ali kada se to dogodi s nekim autićem od svojih 15-ak tisuća eura vrijednosti i to u svojoj najjačoj i naj opremljenijoj verziji i još k tome od proizvođača koji se baš i ne može podićiti nekim velikim, pogotovo ne, dizajnerskim dostignućima. Naravno da tu ni blizu ne mislim na Mustanga, ali to je već neka druga, američka priča i on će, ako se mene pita, zauvijek ostati nedodirljiv na tronu najkarizmatičnijh automobila ikada.

Ništa drugo ne mogu reći ni za stranicu vezanu uz ovu cijelu priču, a koju sam spomenula na početku. Izgleda da su se ovi u Fordu napokon trgnuli i odlučili krenuti u korak s vremenom u kojem živimo. Tako da futuristički ili, kako oni to zovu, kinetički dizajn Fieste prati dosljedno i isti takav dizajn stranice koja ju, i više nego dobro, reklamira. Bez previše priče, pustili su da slike govore same za sebe, a posebna pažnja pridodana je vizualnom izričaju detalja koji su popraćeni tek kojom riječju. Mislim da u ovom slučaju više nije ni potrebno i da bi nekakvi dodatni opisi bili samo suvišni. Naravno, to govorim imajući na umu da se ovdje radi ipak samo o reklamnoj stranici. Da se radi o nečem drugom, priča bi bila sasvim drugačija.

No ipak moram naglasiti da ima i nekih stvari koje bih ipak tu dodala. Mislim da bi bilo zgodno, da kada je auto već predstavljen u dvije boje, da su stavljene opcije pregledavanja u svim dostupnim bojama jel izbor je stvarno neočekivano velik, a nekako mi se čini da su upravo boje i jedan od najjačih aduta nove Fieste. I što se unutrašnjosti tiče i vanjskog izgleda. Jel kad pogledate jednu srebrnu i usporedite je s ovom, ne znam kako bih ju uopće nazvala, ali ajmo reći purpurnu (govorim o boji hot magenta) koja je po meni vjerojatno najljepša boja koju sam ikada vidjela, radi se zapravo o dva sasvim različita automobila. Možda bi se malo izgubilo na dizajnu i sveukupnom vizualnom dojmu stranice, ali bi se s druge strane dobilo na informativnosti i praktičnosti. Ali ne mislim da je to neki minus jel opet predstavljene su dvije “najjače” boje koje će ju sigurno najbolje prodavati.

Jedini minus u svemu je, po meni, muzika koja je trebala zaokružiti svu ovu prekrasnu priču, ali meni se jednostavno nekako tu ne uklapa. Nekako bi trebala biti agresivnija, ne znam, ali mislim da je tu trebalo biti nešto što će me automatski asocirati na vožnju, a ne na razgledavanje izložbe skulptura.

No dobro, ne možemo svi uvijek u svemu biti zadovoljni pa ću im, s obzirom na to da me sve ostalo ipak oduševilo, oprostiti taj mali felš, a dalje mi jedino preostaje trk do najbližeg Fordovog salona na jednu testnu vožnju pa da vidimo da li će se oduševljenje i dalje nastaviti 🙂

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">