Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Sex & Web (dio 6. – Planet Travel)

Autor/ica Poison Ivy

Ivana, surferica, mala od pera rekli bi ljudi. Zaslužna za mnoge kreativne tekstove, radi u državnoj službi, a po horoskopu je svetica. Scout Kroativ mreže kada su nove stranice u pitanju.

Oglas
www.planet-travel.hr

www.planet-travel.hr

Planet Travel

Kao prvo na početku, isprike zbog podužeg izbivanja svima onima koji su željno isčekivali još jednu od epizoda Sex & weba i noćima nisu mogli spavati zbog toga 🙂 Ali eto došlo je vrijeme da se napokon vratim na posao.

I gdje smo ono stali? Ah da… tamo negdje na obalama dalekih mora… Za one koji su se priključili tek sada ili se više ni ne sjećaju s obzirom da davno je to bilo, radi se o stranici koja je predstavila Bimini bey Resort & Casino, kompleks što se pružio duž plaže jednog od prelijepih Bahamskih otoka. Pa kad smo kod takvih tema već, nastavit ću u sličnom tonu.

Ono što me nagnalo na to i što mi se učinilo nekako zanimljivo je da još nisam naišla na ni jednu stranicu koja se bavi pružanjem turističkih usluga, a da se radi o nekakvom vrhunskom uradku ili da je bar blizu toga, što je stvarno razočaravajuće s obzirom da se radi o temi koja pruža tolike mogućnosti, a i nije da u Hrvatskoj imamo mali broj registriranih turističkih agencija pa da se baš nitko nije u tolikoj konkurenciji potrudio napraviti nešto čime bi se izdvojio od drugih.

Evo osvrnut ću se na Planet travel koja je nedavno dodana na Kroativ. Nije da se tu radi o lošoj stranici, ali opet daleko je to od nivoa koji bi zadovoljio standarde kvalitetnog web dizajna. No u usporedbi sa stranicama sličnog sadržaja, ova je bar jedna od rijetkih koja je zaslužila da je se uvrsti u Kroativ galeriju najboljih hrvatskih stranica jel inače ne bi bilo ni jedne među njima te vrste. Sve u svemu dizajn čak i nije loš, odiše vedrinom za što su najviše zaslužne tople primamljive boje, iako nikako se ne mogu oteti dojmu da se u tom segmentu može i puno više. Ne treba komplicirati, jednostavnost je u puno slučajeva bolje rješenje, ali da je puno “prostora” ostalo neiskorišteno, to mislim da stoji.

No nije to to što me najviše muči u cijeloj toj priči o stranicama ove vrste. Problem leži u nepotpunim ili vrlo šturim, a usudim se reći i zavaravajućim informacijama, nedostatku slika ( pa gdje bi ih trebalo biti ako ne ovdje, neću valjda putovati negdje samo zato jel sam negdje pročitala datum polaska i dolaska, eventualno plan puta i cjenu za to od koje mi se zavrti u glavi) i slično. Za cifru od 10- tak pa čak i 20 i više tisuća kuna koju treba izdvojiti za jednu osobu ukoliko se odluči na neko dalje putovanje, očekujem detaljne informacije o lokaciji, svim sadržajima koji se nude, kao i o stvarima na koje treba pripaziti te fotografije svakog pojedinog hotela i soba unutar njih ( ili bar mogu staviti linkove uz njih ), okolice i zanimljivosti koje svako pojedino odredište nudi, a ne da negdje putujem 20-30 sati, kako bi ostala tamo malte ne toliko koliko i putujem i izdvojim za to recimo 20 tisuća kuna, a da ne znam točno ni gdje idem. I još k tome bi onda na kraju online rezervaciju. Ma je da!
Ok, mogu to sve pronaći i negdje drugdje na netu, ali ako već razmatram mogućnosti putovanja s nekom agencijom onda to očekujem na njihovoj stranici, a ne da pretražim pola neta i izgubim sate i sate traženja i živaca jel na kraju krajeva onda im i ni ne treba nikakva stranica, nek ostave samo broj telefona i adresu da ih se može kontaktirati. A da, ne treba im ni to pa imam na netu i telefonski imenik 🙂

No da se mi vratimo na našu konkretnu stranicu, moram reći da je vrlo pohvalno to što zaista imaju bogatu ponudu, a i što za neke destinacije imaju i linkove uz sve hotele koje nude, samo mi nije jasno zašto se nisu vodili jednakim kriterijem pa da je za sva odredišta tako. I nije mi jasno zašto negdje imaju datume polaska, negdje nemaju, isto je i s programom putovanja, malo ga ima, malo nema, negdje su cijene napisane za svaki pojedini hotel i ovisno o razdoblju u kojem putujete, a negdje je napisana jedna cijena, dok je iz svega daljnjega očito da ona varira u iznosu od po nekoliko tisuća kuna i tako… Ali, ah što je tu je, to je valjda neizlječiva bolest svih ovakvih stranica.

Pa tako eto, ukoliko netko naiđe na jednu kompletnu stranicu sa svim detaljima da odmah lijepo, nakon što pregledam ponudu, mogu i izvršiti online rezervaciju bez sto dodatnih pitanja, neka mi slobodno javi. Ja odustajem. Dobro, osim što mi još samo fali sponzor što i nije baš mala stvar, ali snaći ću se ja već nekako, bez brige 🙂

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">