Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Intervju: 024 zona

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Mogli ste vidjeti dosta njihovih radova na Kroativ galeriji, oni su 024 zona, ZG web dizajn studio i mi vam donosimo intervju s još jednom grupicom genijalnih umova. Treba li napomenuti da 024 u njihovom imenu znači da rade od 0-24h? 🙂 Pitam se samo krše li time ovaj zakon o zabrani rada nedjeljom 😛

Kroativ: Tko je 024zona?
024zona: 024zona je mladi studio osnovan od strane dvoje mladih ljudi, koji svojim entuzijazmom žele pridonjeti kreativnosti u svim oblicima njene primjene. Proces davanja imena studiu bio je najteži dio – trajao je toliko dugo da smo već duboko zašli u procese kreiranja, a da ga još nismo imali (znate li da je hrvatsko ime za “spot” – “video uradak”?! Nismo niti mi dok nam to sudac nije rekao prilkom 23. odbijanja imena 😉 ).
Izmučeni danonoćnom šljakom, ime 024 zona nametnulo se samo od sebe!

Kroativ: Adresa vaših web stranica
024zona: www.024zona.hr

Kroativ: Koliko vas ima?
024zona: Dvoje osnivača – Zvonka, grafički dizajner, Dr. Jekyll & Mr. Hyde, šefovski tip velika srca i Edo, vječiti apsolvent računarstva, ljubitelj dobrih gradela, fine kapljice i života na pustom otoku Žirju – koji u konstantnoj prepirci između dizajna i tehničke svrsishodnosti, razuma i hedonizma, na kraju slože nešto upotrebljivo; Tina, apsolventica dizajna koja je unijela dodatnu mladost i kreativnost u naš mali svijet te nekoliko stalnih suradnika izvan našeg ureda.

Kroativ: Što sve radite?
024zona: Pogledajte i pregledajte naš portfolio.
Nažalost puno stvari nije u njemu, ali dovoljan je da se otprilike vidi naš opus.

Kroativ: Recite nam par, vama najdražih projekata.
024zona:

  1. Kanpak (www.kanpak.hr) – interesantna ideja simpatičnog povratnika iz Amerike, Hrvoja, sa zanimljivim zapadnjačkim smislom za biznis, koji nam je od početka dao do znanja da će nas svako toliko “iznenaditi” (bilo ugodno ili…) s nekom novom zapadnjačkom idejom – vrećica za mokri kišobran!!??, svašta!
  2. www.expub.hr
  3. Expletus publicus (www.expletuspublicus.com) – još jedna zanimljiva osoba, zaljubljenik u čudne stvari, entuzijast. Iz striktno poslovnog početka, razvilo se prijateljstvo, a Krešo nas je osvojio intelektom i ispunio duhovnošću jer uz završen FER, u slobodno je vrijeme i učitelj Joge, a ne propušta niti priliku da svako malo na čudnim skakačima protutnji kroz grad. Naravno da smo probali skakati i na svu sreću uz višetjedne bolove u nogama nismo ništa polomili.
  4. Debra Croatia (www.debra-croatia.com) – divni ljudi, divna misija, drago nam je da smo dio njihovog tima, a za uzvrat dobivamo najljepši mogući dar, korištenje kreativnosti za pomoć drugima.

Bilo je jako teško izdvojiti projekte jer smo, usudili bi se reći, imali sreće da surađujemo sa iznimno dobrim i zanimljivim ljudima. No, ovi su izabrani jer smo se tokom njih najviše nasmijali.

Kroativ: Kako pratite nove trendove, gdje se informirate?
024zona: Uglavnom je to stručna literatura, a tu su i seminari. Od besplatnog pračenja trendova najviše surfamo i međusobno razglabamo te tako dobivamo nove ideje. A tu je i hrpa ekipe koja se bavi sličnim poslovima pa ih pozovemo na pivicu kada negdje zapne! 🙂

Kroativ: Koje programe najviše koristite pri izradi projekata/web stranica?
024zona: Kompletnu Adobe mašineriju, Macromediu, Visual studio i sve što posluži svrsi.

Kroativ: Opišite nam ukratko proces izrade web stranica u vašem studiju
024zona: Susret s klijentom, razgovor, dogovaranje, nagovaranje, ustupci, nagovaranje, pregovaranje, dogovor, odlazak klijenta, razgovor, pregovaranje, svađa (više prepirka), dogovaranje, još malo svađanja (konstruktivnog prepiranja op. Zvonke), ustupci, dogovor, ideja u glavi, ideja na papiru, izrada idejnog rješenja, crtanje, rezanje, implementacija, testiranje, podizanje na server.

Kroativ: Koji dio projekta najviše volite?
024zona: @##&?!! Pitate mene ili Zvonku? 🙂

Kroativ: Kada bi mogli raditi na projektu iz snova, kakav bi to projekt bio i zašto?
024zona: Projekt bi bio dugotrajan, kreativan, psihički ubitačan no lansirao bi nas direktno u penziju. Tada bi sa prostranstva Novog Zelanda , šečući ovčice i radeći na zemlji, sa laptopom u džepu, odradili stvari za dušu i uživali u malim stvarima u životu!

Kroativ: Da li još uvijek stranice optimizirate za starije verzije browsera ili ste to odlučili ignorirati?
024zona: @##&?!!!!!!!!!!!!!!!!! Borba još uvijek traje…

Kroativ: Što mislite o web dizajnu u HR?
024zona: Ima puno fantastičnih stvari i što je najvažnije, ljudi su ih počeli prepoznavati. Prethodni kolege sve su ostalo već rekli.

Kroativ: Kakav bi savjet u vezi web dizajna mogli dati našim čitateljima?
024zona: Još smo premladi za dijeljenje savjeta, možda za 20-ak godina. Više volimo da drugi savjetuju nas, a mi da upijamo i pokusavamo biti bolji.

Kroativ: Koje su greške koje klijenti najčesće rade i kakve klijente najviše volite?
024zona: Pokažu nam nešto što im je OK, a nije bas OK. I onda nas ograniče okvirima u koje se dati zadatak teško ukalupi! Iako, ima i to svojih čari… Najviše volimo one klijente koji nam nakon odrađenog projekta na vrijeme plate režije, doprinose i ostale tričarije, a da ostane i za pivu.

Kroativ: Razno (što želite reći, a nije predviđeno pitanjima)
024zona: Pusa od ženskog i poziv na pivu od muškog djela zone.

Slični sadržaj:
Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Komentari su zatvoreni.