Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Damir Hoyka – Fotosofia – Besplatni foto seminari, natječaji, izložbe, druženje…

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Damir Hoyka

je poznati i priznati hrvatski fotograf kojega ne treba posebno predstavljati. No, možda je manje poznato da njegov projekt “Fotosofia” okuplja ljude koji se bave i komuniciraju posredstvom fotografije. Članovi se druže na Fotosofia.info stranicama, rade i usavršavaju se na višednevnim Fotosofia seminarima.
Foto sofia seminar  je besplatan a pristupiti mu mogu samo članovi koje odabere Damir Hoyka na osnovu njihovih radova. Održava se u Tuheljskim toplicama.

Na stranici http://fotosofia.info/ članovi mogu postaviti svoje foto galerije, komentirati tuđe radove, ocjenjivati, sudjelovati u natječajima, objavljivati oglase za izložbe ili kupnju /prodaju foto opreme. Najvrijednije od svega je što promatrajući galerije najboljih u tom poslu i sami učimo kako fotograf treba razmišljati i gledati svijet oko sebe.

Kao posebno korisnu rubriku izdvojila bih “Hoykin izbor” – gdje se mogu pogledati najuspješnije fotografije i “Savjeti” koji će sigurno pomoći početnicima i amaterima da podignu kvalitetu svojih radova. Stranica je izuzetno jednostavna i na njoj se svatko odmah lako snađe.

Fotosofia seminar - preuzeto sa http://fotosofia.info/

Fotosofia seminar - preuzeto sa http://fotosofia.info/

Pa evo (u kratko) što sam Hoyka kaže o projektu Fotosofia

U ljeto 2006 organiziran je prvi Fotosofia seminar. Inicijalna je zamisao bila da skromnim trodnevnim predavanjem jednokratno prenesem znanje odabranima na osnovu radova, angažiranosti u bavljenju fotografijom i pozitivnosti ljudskih karakteristika . Predviđena sam teoretska predavanja obogatio gostima predavačima, uveo praktični dio od kojeg su za određene vježbe pozirale javne osobe i, uz srdačnu pomoć kolega iz raznih medija, pokušao polaznicima pružiti mogućnost promocije njihovog rada i osobnosti. Ukratko, završio sam na sedmodnevnom mega-projektu u kojem radovi, marljivost, pozitivna energija i kompaktnost prve generacije nisu oduševili samo mene, nego i medije, pokrovitelje i publiku.

Uvidjevši da sam pokrenuo nešto korisno, veće od predviđenog, odlučio sam nastaviti s gradnjom mreže voljnih i sposobnih za druženje na osnovi zajedničke strasti prema fotografiji.

Kako kvalitetnih ljubitelja fotografije ima puno više no što ih mogu ugostiti na seminarima, odlučio sam podići site http://fotosofia.info/

Pozivam zainteresirane da se posluže mogućnostima koje stranica nudi kako bi se predstavili, upoznali, i eventualno pridružili nekim od budućih zajedničkih aktivnosti kvalitetnih istomišljenika. Posebno se veselim razgledavanju galerija koje ćete vjerojatno postaviti kako bi Fotosofima i ostalim kolegama pružili priliku da vam ocjene radove i napišu kakav konstruktivni komentar.

Člansku bazu predstavljaju već probrani ljudi koji su na seminaru Fotosofia dokazali kako kvalitetu u komunikaciji posredstvom fotografije, tako i dobronamjernost u komentiranju tuđeg rada. Zato vjerujem da će i budući članovi biti sličnih kvaliteta.

fotosofia seminar - preuzeto sa http://fotosofia.info/

fotosofia seminar - preuzeto sa http://fotosofia.info/

Otvorenje izložbe fotografija

polaznika seminara Fotosofia 4 održati će se u Cro Art Photo Clubu, Gajeva 25, Zagreb, u četvrtak 27. 08. 2009. u 19 sati. Ulaz je slobodan, dobrodošli !

Otvorenje izložbe

Otvorenje izložbe

Slični sadržaj:
Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">