Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

70 novih korisnih Ajax i JavaScript tehnika

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Vjerojatno redovito posjećujete neki od poznatih informativnih portala, društvene mreže i slično. Svaki od njih na ovaj ili onaj način koristi JavaScript ili AJAX tehnologiju. Te nam tehnologije omogućuju dinamičnost, interaktivnost i nadasve pružaju korisne mogućnosti. To su vam sve one dinamične forme, prijelazni efekti, kalendari, navigacije te još mnoge druge mogućnosti koje vaše surferske doživljaje čine ljepšim i ugodnijim. Danas vam prenosimo članak s poznatog web dizajn / development portala Smashing Magazine koji je napisao članak o čak 70 novih AJAX i JavaScript tehnika. Stvarno se isplati pogledati jer tko zna, možda ćete već u sljedećem projektu koristiti neku od njih.

Da ne ispadne kako smo samo kopirali članak, donosimo vam i par resursa gdje možete naučiti AJAX i JavaScript tajne.

AJAX
  1. AJAX tutorijali na W3 Schools
  2. AJAX-tutorials.com
  3. 50 super AJAX tutorijala na Smashing Magazine
  4. 126 najboljih AJAX tutorijala na eConsultant
  5. AJAX tutorijali na stranici ajaxwith.com
JavaScript
  1. JavaScript tutorijali na W3 Schools
  2. JavaScript Kit
  3. JavaScript za početnike
  4. JavaScript tutorijali na stranici Web Monkey
  5. Naučite JavaScript na Web Developers Notes
Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">