Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Search box instalacija – kako ga pokrenuti?

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Na Kroativu smo već pisali o HTML kodu i Css stilovima za Search box no naše čitaoce sada zanima što još treba uraditi da bi naša tražilica proradila.

Sve je vrlo jednostavno.

POSTAVKE I POKRETANJE SEARCH BOX-A

Ukoliko naš hosting ima Cpanel ulogiramo se na njega.
U tražilicu ukucamo “cgi” i prikazati će nam se ikonica CGI centra.
Kliknemo na nju i pronađemo link na “setup search engine” . Tamo se nalazi kod koji trebamo kopirati na svoj(e) html dokument(e) i uploadati ga/ih ponovo na net.

I to je to, naša tražilica radi! Ukucamo li određeni pojam, otvarati će nam se rezultati u posebnom prozoru.

STIL STRANICE SA REZULTATIMA

Stranica sa rezultatima će biti defaultna, bez ikakvog stila, znači plavi linkovi na bijeloj pozadini. Ukoliko je želimo prilagoditi stilu naše stranice morati ćemo na serveru naći “default” dokument od tražilice. On se nalazi u mapi “.htmltemplates”. Otvorimo ga i editiramo po želji, a kada smo gotovi ponovo ga uploadamo na server.

Za veće stilske zahvate praktičnije nam je kod sa “default” dokumenta kopirati u sasvim novi html dokument, dati mu doctype radi hrvatskih slova, napraviti “head” i u njega staviti style tag <style type=”text/css”> unutar kojega ćemo upisati željene stilove.
Taj novi dokument možemo nazvati npr “rezultati.html” i uploadati ga na server u istu mapu “.htmltemplates”. Pritom ne smijemo zaboraviti u našim html dokumentima od stranice, unutar kodova od search box-a izmjeniti value=”default” u value=”rezultati.html”.

STIL SEARCH BOX-A

Želimo li stilski urediti search box na našoj stranici učini ćemo to na način o kojem smo već ranije pisali na Kroativu

Demo

http://www.weberica.net/sitemap.html

Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">