Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Dodajte dramatičnost svojim fotografijama

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Danas ćemo na jednoj fotografiji pokazati kako se na jednostavan način može dodati dramatičnost slici i tako je učiniti još zanimljivijom.

Fotografija je snimljena vani, na danjem svjetlu i bez mogućnosti da se dramatičnost postigne rasvjetom na samom snimanju. Zato ćemo je dodati u postprodukciji.

foto Silvia K.

Originalna fotografija

Otvorimo originalnu fotografiju u photoshopu i dupliciramo layer. Zatim idemo na image/adjustment/desaurate i pretvorimo ga u crno bijelo a blending options namjestimo na multiply. (slika 2)

slika 2

Opacity crno-bijelog layera smanjimo na otprilike 70- 80% i poigramo se sa postavkama image/adjustment/contrast i  //exposure. (slika 3)

slika 3

Zatim ponovo dupliciramo prvi layer i ostavimo ga u sredini između prvog layera i crno-bijelog layera. (slika 4)

slika 4

Srednji layer namjestimo na blending options screen i smanjimo mu opacitiy na otprilike 22%. Uzmemo burn tool sa trake sa alatima, (veći radijus i meki rubovi) pa na najdonjem layeru zaokružimo po rubu slike kako bi ga potamnili i uokvirili portret.   I to je to, dobili smo dramatični efekt sa zagasitim bojama koji odlično odgovara motivu fotografije. (slika 5)

slika 5

Fotografiju korištenu u ovom tutorialu snimila je Silvia, najmlađa članica Kroativa.  Ovo ljeto bila je jako zaposlena – upisala je foto odjel na Školi primijenjene umjetnosti, osvojila prvu nagradu na međuškolskom natjecanju iz fotografije , bila na moru sa Foto kino savezom (sutra je otvorenje izložbe radova), osvojila treću nagradu na natječaju Civitas Elan (otvorenje izložbe u petak 16. rujna, na otvorenju Europskog tjedna mobilnosti) a jučer je sudjelovala i na 4. zagrebačkom foto maratonu (rezultati bodovanja biti će 11.10.). Silvia nesebično ustupa svoje fotografije za korištenje u našim tutorialima.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">