Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Piwik – besplatna statistika za vaše web stranice

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Piwik

piwik.org

piwik.org

Napravili ste super stranice i postali ste pravi Webmaster, što dalje? Treba vam statistika za praćenje prometa na vašim novim stranicama. Svi ste već čuli za Google Analytics, pisali smo već o tom servisu, a u ovom članku vam donosimo njegovu alternativu. Piwik je punokrvna zamjena za G.A i već pri samom pogledu na demo može vam biti jasno koliko je moćna ova statistika. Mogućnosti su napravljene u plug-in formatu i tako možete dodavati nove ili brisati one koje vam ne trebaju. Što je najbolje možete izrađiati i svoje vlastite plug-inove, naravno ako ste vični programiranju ali Piwik već sam po sebi ima sve ono što vama treba. Još jedna boljka Piwik-a je što ga instalirate na svoju domenu i cijelu statistiku imate na dlanu. Možda se ta cijela instalacija nekome čini prekomplicirano rješenje ali svakako će dobro doći onim naprednijim korisnicima.

Pogledajmo što autori kažu o Piwik-u:

Piwik is a downloadable, open source (GPL licensed) web analytics software program. It provides you with detailed reports on your website visitors: the search engines and keywords they used, the language they speak, your popular pages… and so much more.

Piwik aims to be an open source alternative to Google Analytics.

Piwik is a PHP MySQL software program that you download and install on your own webserver. At the end of the five minute installation process you will be given a JavaScript tag. Simply copy and paste this tag on websites you wish to track (or use an existing plugin to do it automatically for you)…

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

  • DeeGee kaže:

    Zvuči dobro. Pogotovo što su se neki marketeri žalili da Google zloupotrebljava podatke dobivene Google Analyticsom i da su dobili bolji ranking za stranice koje nemaju Google Analytics. No, to je samo teza koju bi trebalo provjeriti.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">