Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Flash i SEO indeksiranje stranica

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Flash ‘n’ SEO indexing

www.flashnseo.com

www.flashnseo.com

Tema ove stranice je indeksiranje Flash sadržaja kroz poznate tražilice. Pogledajte zanimljive testove i još zanimljivije rezultate do kojih su došli ovi web znanstvenici. Dečki su si stvarno dali truda jer se rezultati čekaju po par mjeseci ali na kraju se trud isplatio. Svaka čast autorima na ideji i strpljenju, a vi ako imate neku super ideju za buduće eksperimente slobodno im se obratite 🙂

Pročitajte što autori kažu o projektu:

What are we doing actually?

By discovering how our favorite search engines like Google, Yahoo and MSN index content in Adobe Flash we will try to define set of SEO friendly rules and share them with internet community.

Help us! We need your brain!

If you have a nice idea about experiments that you would like to see or you have some questions regarding Adobe Flash and Google, Yahoo crawling please share them with us.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

 • Sanny kaže:

  Čini se kao vrlo naporan posao. Svaka čast momcima na trudu. Još teže je što google stalno mijenja i usavršava svoje algoritme, pa je evo tek odnedavno počeo indeksirati i sadržaj swf fileova.

 • Boris kaže:

  Iz dosadšnjeg iskustva, te provedenog testiranja, došli smo do zaključka da Google donekle indeksira Flash, ali naravno još u nedovoljnoj mjeri da bismo mogli reći da Flash može nositi SEO optimizaciju. Neka testiranja koja smo proveli pokazala su da Google jako dobro indeksira tekstualne sadržaje iz Flasha. Primjer možete vidjeti ako u google.hr upišete “servis kampera” te pogledate http://www.kamp.com.hr. Te dvije ključne riječi se ne spominju nigdje osim u flashu. Nažalost SEO nije egzatkna znanost, sve se svodi na testiranja i praćenje rezultata.
  Boris

 • sasa kaže:

  flash fajlovi sve pohvale za tekst

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">