Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Reportažna i sportska fotografija – Idesh? festival

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

U petak je na Cvjetnom trgu održano predstavljanje IDEŠ?festivala (www.idesfest.com) u organizaciji Udruge za promicanje urbane kulturne “Invazija”.

Bila je postavljena montažna rampa  za predstavljanje extremno-sportskih natjecanja koja će se održati na festivalu. Svoja sportska umjeća tom su prilikom demonstrirali članovi kluba Shpaolin (skateri, roleri i vozači bmx-a).
Naša Silwia zatekla se on d fejs of d plejs i snimila seriju odličnih fotki.

Zašto su te fotke odlične? Zato što sadržavaju sve elemente dobre reportažne i sportske fotografije: uhvaćen pravi trenutak i kadar.

Pri snimanju sportske (kao i plesne) fotografije, najvažnija od svega je brzina reagiranja. U dijeliću sekunde potrebno je uočiti, kadrirati, izoštriti i okinuti, a to nije nimalo jednostavno. Današnji digitalni fotoaparati sa automatskom ekspozicijom i izoštravanjem od velike su pomoći, no ljudski faktor još uvijek je odlučujući.

Silvia je snimala manje od pola sata i to sa starim objektivom koji zahtjeva manualno izoštravanje, a pogledajmo sa čime se vratila:

Shpaolin klub - skate

Shpaolin klub - skate

Shpaolin klub - role

Shpaolin klub - role

Idesh?fest - predstavljanje, Cvjetni trg

Idesh?fest - predstavljanje, Cvjetni trg

Shpaolin - bmx

Shpaolin - bmx

Ovdje je samo nekoliko fotografija iz serije, a ostale možete pogledati na njenoj web stranici :

silwia - galerija fotografija

silwia - galerija fotografija

Bravo Silvia 😉

Označeno s:
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

9 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">