Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Web design elements: Twitter + Facebook + google ads (images + code)

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Već smo pisali o tome kako ubrzati izradu web stranica pomoću predložaka a danas ćemo tome pridodati još par korisnih linkova.

Često u dizajnu web stranice moramo predvidjeti mjesto za twitter ili facebook feed-plugin-widget ili Google ads. U tu svrhu u svoje bookmarkse ubaciti ćemo tri linka:

1. Twitter widget, design elements

twitter feed widget generator, web design toolbox

twitter

Za Twitter : https://twitter.com/about/resources/widgets

Odaberemo da li želimo widget za web stranicu ili facebook, odaberemo vrstu widgeta (npr: profile widget), u preferences odaberemo postavke, u appereance boje i u dimensions naravno dimenzije koje želimo (na žalost dimenzije se neće promjeniti u preview). Zatim za psd dizajn napravimo print screen i izrežemo widget, a za kodiranje preuzmemo generirani kod koji kasnije ubacimo u html stranice.

twitter widget 250 px x 393 px

Primjer twitter widgeta plave boje i dimenzija 250 px x 393 px koji možemo spremiti i koristiti u svojim psd predlošcima.

2. Facebook feed, design elements

facebook developers tool box

Za Facebook: http://developers.facebook.com/docs/plugins/

Postupak je sličan kao i za twitter, odaberemo plugin koji želimo, zatim postavke koje se nude (širina, visina itd…), napravimo print screen, izrežemo za psd predložak, spremimo kod za html..

Live stream 300px x 300px

Primjer Facebook Live Stream plugina dimenzija 300px x 300px

facebook like box

Facebook komentari

Slike ostalih elemenata – preporuke, komentari, buttoni itd… možemo naći na http://www.facebook-hrvatska.com/facebook-pomoc/postavljanje-facebook-social-pluginova-na-vase-web-stranice-ili-blog-134/ i samo ih ubaciti u naše psd dizajne.

3. Google ads, design elements

google ads

Za google ads formats: https://www.google.com/adsense/static/en_GB/AdFormats.html

Ovdje ćemo naći sve dimenzije i vrste google oglasa (image ads, text ads, video ads, flash ads…) kao i generičke slike u pravoj veličini. Desni klik, copy image i pejstamo oglas koji želimo direktno u svoj psd predložak.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">