Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Standardne veličine oglasa (bannera) na web stranici

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Sigurno ste već primjetili da reklamni banneri na web stranicama dolaze u različitim veličinama, ali većina ih je ipak standardna. Interactive Advertising Bureau je odredio standardne veličine bannera za korištenje na webu.

Iako vlasnik web stranice može prodavati oglase bilo koje dimenzije, savjetuje se da se ipak drži standarda jer potencijalni oglašivači vjerojatno već imaju dizajnirane oglase tipičnih veličina i vjerojatnije je da će kupiti prostor koji im odgovara po veličini.

OSNOVNE VELIČINE BANNERA – Universal ad package

universal ad package

universal ad package

OSTALE STANDARDNE VELIČINE BANNERA

standardne veličine bannera

standardne veličine bannera

Na stranicama IAB-a naći ćemo i druge standardne veličine oglasnih prostora i reklamnih bannera:

Digital Video Ad Measurement Guidelines

Popup guidelines

Rich media creative guidelines

Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

  • web dizajn kaže:

    Weberice,

    Ne samo da bi web dizajneri trebali znati veličine za daunlodovanje reklamnih banera nego i potencijalni oglašivači. Jer mnogi oglašivači zahtevaju sve više i više dekorativnih efekata i animacija na baneru kako bi privukli posetioce da kliknu.

    Preterano veliki baneri usporavaju učitavanje stranice a naravno to niko ne voli. I zato je ovaj članak veoma koristan jer se naravno uvek može pokazati oglašivaču i uticati da bude razuman u zahtevima.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">