Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

CSS border styles

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Css border styles

Border ili obrub oko nekog elementa na web stranici možemo odrediti u Css-u. Borderu možemo dati boju, debljinu i stil. Svi već znamo za tri osnovna stila:

Solid (puna crta),

Dashed (isprekidana crta) i

Dotted (točkasta crta), no znate li da ih ima još?

css border style property

css border style property

Prva četiri primjera imati će boju koja je određena u Css-u ( u ovom slučaju #a15639)

U prva tri primjera moramo sami odrediti širinu bordera inače se neće vidjeti.

Duplom borderu ne moramo odrediti širinu, ali možemo ako je veća od 3px. Veća širina daje deblje linije i veći razmak između njih.

Ostali stilovi ( inset, outset, ridge i groove) zadanu će boju modificirati u tamniju i svjetliju nijansu kako bi dobili 3D efekt. Njihova defaultna širina je 3 px a možemo je odrediti i sami.

Širinu bordera možemo odrediti u px ili kao “thin” , “medium” ili “thick”.

Razne stilove obruba možete pogledati i kopirati na stranici http://www.weberica.net/demo/borders.html

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">