Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Css property index, popis HTML tagova + 10 rijetko korištenih a korisnih HTML tagova

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Iz ovog ili onog razloga, neki HTML tagovi vrlo rijetko se koriste. Ne zato što su beskorisni nego smo ih jednostavno propustili primjetiti ili naučiti koristiti.

Ekipa sa Nettuts-a sjetila se desetak takovih tagova  i sastavili su popis sa demo primjerima.

Prije nego se uputite k njima provjerite svoje znanje i pokušajte odgovoriti čemu služe ovi HTML tagovi:

<cite>

<otpgroup>

<acronym>

<address>

<ins> and <del>

<label>

<fieldset>

<abbr>

rel

<wbr>

Sve ste ih znali? Ma daaa…… 😉  Trk u klupicu !

Nekoliko puta dobili smo upit za popis HTML tagova i CSS properties-a (bože, kako se to kaže na hrvatskom? ) pa eto usput donosimo i link na “appendix F.Property index” koji će početnicima biti sigurno od koristi. Dobra ideja je isprintati ga i držati pri ruci. Čak i meni još uvijek ponekada zatreba.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">