Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Marketing

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Marketing ili ekonomska propaganda (kako se to zvalo u socijalizmu) važan je segment poslovanja za svaku firmu i pojedinca. Niš bez reklamice dragi moji. Sa dolaskom kapitalizma u lijepu našu došli su i novi izrazi koji se manje-više ne-prevode na naš materinji hrvatski. Pa tako firme i firmičice oglašavaju potrebu za brand-managerima, public relations managerima, sales managerima a raja se manje više pravi da kuži o čemu se radi.

Danas sam naletila na jedan stari mail koji sam davno primila koji jednostavno objašnjava pojmove u svijetu marketinga 🙂

1) Vidite prekrasnu curu na tulumu, priđete joj i kažete: “Ja sam jako bogat, hoćeš li se udati za mene? ” To je Direct marketing.

2) Na tulumu ste sa gomilom frendova. Vidite prekrasnu curu. Jedan od frendova ode do nje, pokaže na vas i kaže:”On je jako bogat, želiš li se udati za njega?” To je Advertizing.

3) Vidite prekrasnu curu na tulumu, odete do nje i uzmete njezin broj. Drugi dan je nazovete i kažete:” Haj, ja sam jako bogat, želiš li se udati za mene?”. To je Telemarketing.

4) Vidite prekrasnu curu na tulumu. Popravite kravatu, odete do nje, natočite joj piće, pridržite kaput, otvorite vrata, ponudite vožnju i na kraju kažete: “Ja sam jako bogat, želiš li se udati za mene?”. To je Public relations.

5) Na tulumu ste, priđe vam prekrasna djevojka i kaže:” Ti si jako bogat, želiš li se oženiti samnom?” To je Brand recognition.

6) Na tulumu ste, vidite prekrasnu curu i pitate je:” Ja sam jako bogat, želiš li se udati za mene?” Ona vam opali pljusku. To je Customer feedback.

7) Na tulumu ste, vidite prekrasnu curu. Priđete je i pitate:” Haj, ja sam jako bogat, želiš li se udati za mene?” . Ona vas upozna sa svojim suprugom. To je Demand and supply gap.

8 ) Na tulumu ste i vidite prekrasnu curu. Prije nego stignete do nje netko vas pretekne i kaže:” Ja sam jako bogat, želiš li se udati za mene?” i ona ode s njim. To je Competition eating into your market share.

9) Vidite prekrasnu curu na tulumu i prije nego joj stignete reći :” Ja sam bogat, želiš li se udati za mene?” stigne vaša žena . To je Restriction for entering new markets.

MARKETING NA KROATIVU

U zadnjih nekoliko mjeseci posjećenost Kroativ.net bloga dostigla je prosječno 1500 čitalaca dnevno i dalje je u porastu. Ovisno o vrsti marketinga za koju ste se odlučili, Kroativ vam u tome može pomoći i nudi vam:

– Direct marketing: zakup prostora za banner na Kroativ mreži  (cijene i uvijeti na upit.)

– Advertizing: Web promociju

– Public relations: Objavu vaših tutoriala i postova na Kroativ.net blogu

– Customers feedback – Povećajte promet na svojoj web stranici . Svaki vaš komentar novi je link na vašu web stranicu.

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">