Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Generator za izradu predračuna web projekta (Web project quote estimator)

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Svi web dizajneri i developeri često dobivaju upite za okvirnu cijenu izrade nekog projekta ili u prijevodu “design quote estimate”.

Odgovoriti možemo jednostavno u mailu, ali ljepše će izgledati ako u privitku pošaljemo predračun u PDF obliku koji može izgledati otprilike ovako:

free-webdesign-project-estimator-quote-generator

generator predračuna za izradu dizajna web stranice

Izraditi ga možete sami ili downloadirati sa http://www.weberica.net/download.html . Napravljen  je u excellu pa se može jednostavno dodavati ili brisati zadatke, prevesti ga na hrvatski , pretvoriti cijene u hr. kune itd…  kužite već.  Kada je izračun gotov možemo ga spremiti kao PDF i poslati ili isprintati.

Na netu možemo pronaći još jedan online generator http://astuteo.com/estimator/ koji se može djelomično prilagoditi, ispuniti i isprintati.

Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

7 komentara

 • Ante Primorac kaže:

  Vi uvijek znate šta mi treba

 • AnyDog kaže:

  Haj … Pa, kako kaže moja kolegica (ali prije svega, supruga … ;)): to je zgodno, ali uvijek naplatiš samo onoliko koliko možeš … Ja bi dodao da je to zgodan podsjetnik šta sam radio i da sam sebi definiraš cijenu … A šta’š izvuć’ na kraju, to je već drugo pitanje … 😉

 • weberica kaže:

  a čuj, zato postoji predujam a gotovi proizvod ne šalješ dok ne stigne cijela uplata. I sve 5. osim toga ovo služi samo kao cjenik tj odgovor na upit “pošto?”

  • Dženan kaže:

   Pozdrav Weberice.

   “Za oko mi zape” ova riječ predujam. Ja se inače bavim pravljenjem webstranica medjutim sav moj rad zasnivao se na rad za posrednicima (određenim web stranicama – crowdsorcing sites). Nikada nisam imao kontakta sa klijentom na način da mi se on direktno obrati da ugovaramo cijenu i sl. Mene interesuje da li potoji neki način da se i ja kao dizajner a i moj klijent (koji ne mora biti nužno iz moje bliže okoline) osiguramo na način da ja budem siguran da će mi on platiti a ja njemu isporučiti rad.

   Naravno ja poznajem taj sistem plaćanja unaprijed međutim time se klijent izlaže mogućoj prevari.

   Ukoliko na ovu temu već postoji neki članak molim te posalji mi link ako ne nadam se nekom odgovoru.

   Hvala unaprijed.

 • Weberica kaže:

  zato tražiš predujam 50% unaprijed. Kada ga primiš počneš sa radom, klijentu pošalješ .jpg , obavite recenzije i kada je zadovoljan tražiš ostatak iznosa. Kada primiš cijeli iznos šalješ PSD.
  Nema logike da bi napravio custom dizajn koji je klijent odobrio a da mu ga na kraju ne isporučiš jel tako?
  Također, zbog par stotina kuna predujma ne isplati ti se igubiti sve buduće klijente. Mi smo mala zemlja i preko interneta sve se za čas sazna.

 • TrioLatice kaže:

  Bilo koje alate za proračune koristim uvijek ispada da se malo precijenim i da mi treba više vremena za nešto napraviti.

 • Danijel kaže:

  Odličan kalkulator primjenjiv za različite tipove projekata, veliki pozdrava od portala za

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">