Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Držač za žice i kablove

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Surfajući netom u potrazi za božićnim dekoracijama zalutala sam i na “uradi sam” stranice. Volim takve blogove jer ih pišu kreativci za kreativce. Pogotovo mi se sviđaju postovi sa idejama za recikliranje svega i svačega gdje možemo dobiti ideju kako da napravimo nešto korisno za sebe, uštedimo pare  i usput spasimo planetu 😀 lol

Muški kolege će me razumjeti kada kažem da mi je kuća puna žica i kablova, a razumjeti će me i njihove žene kada kažem da je usisavanje prašine oko njih težak posao. Da ne velim da ih je gadno za gledat (kablove mislim)

ajoj krš ispod radnog stola

ajoj krš ispod radnog stola

kupaonica

ajoj kupaonica

Za pospremanje ovog nereda potrebni su nam tuljci od rola toaletnog papira, samoljepiva tapeta, škare i par spajalica. Ja sam koristila tapetu koju sam imala doma, ali najbolje je odabrati bijelu ili u boji zida odnosno poda.

Tapetu oblijepimo oko tuljca i obrežemo višak na rubovima (ne trebate valjda sliku za taj dio postupka? 🙂  )

potreban materijal

potreban materijal

Kablove smotamo u osmice i uguramo u tuljac.

voila! :)

voila! 🙂

Na sličan način srediti ćemo i krš ispod radnog stola. Ukoliko nam se neda otkapčati sve kablove iz pc-a, printera, tipkovnice itd da bismo ih progurali kroz tuljac, možemo ga jednostavno prerezati. U njega zatim umetnemo sve kablove i ponovo ga spojimo pomoću dvije spajalice za papir. Više nije tako neuredno a čišćenje ispod kablova je lakše.

cak cak !

cak cak !

uredni kablovi od pc-a

.. i svi happy !

Na sličan način možemo posakrivati i ostale kablove po kući.

.. npr iza radijatorskih cijevi

.. npr iza radijatorskih cijevi

Ukoliko imamo debele snopove žica dobro će nam poslužiti i tuljci od rola kuhinjskog papira koji su širi i dulji.

Naravno, možemo biti i skroz kreatvni  pa naravit štukaturu…

kablovi kao ukras

kablovi kao ukras

sheklat pletenicu…

Tying up your computer cable mess with a daisy chain from Wellington Grey on Vimeo.

… poslužiti se vješalicom za kapute …

youtube

youtube

… ili kutijom…

blogspot

blogspot

… možemo se ograditi…

zedomax

zedomax

pospremiti ih u ikein ormarić…

ikea hacker

ikea hacker

ili ih sakriti pod tepih :))

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">