Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

40 + mjesta gdje možemo prodati svoje radove online

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Nedavno nam je jedna čitateljica sugerirala da napišemo nešto o mogućnostima prodaje preko interneta. Poslušali smo je jer smo i mi uvjereni da su o toj temi ljudi kod nas prilično slabo informirani.

Dakle, prodati preko interneta možemo sve čega smo autor, znači, fotografije koje smo snimili, flash animacije, vektorskie ilustracije, templatese itd. Postoje brojne stranice širom svijeta koje će naše poslane radove uvrstiti u svoju ponudu i prodavati. Kada se na našem računu skupi određena svota tada će nam je uplatiti na naš račun.

Nažalost, kod nas nije moguće primati uplate preko pay pal-a, iako preko tog servisa možemo kupovati. Da bismo primali uplate iz inozemstva potrebno je da u banci otvorimo devizni račun i zamolimo da nam ispišu IBAN i SWIFT brojeve. Ti brojevi, kao i broj računa i naše ime potrebno je dostaviti uplatitelju da bi mogao izvršiti uplatu tj. bank transfer na naš račun. Uplaćena sredstva stići će na naš račun u  roku od 1-5 dana. Dakle, postupak je vrlo jednostavan i brz.

Ukoliko taj isti račun želimo koristiti i za kupnju online, potrebno je na njega izvaditi VISA karticu. Da bi se kartica dobila nije potrebno biti u radnom odnosu niti imati sredstva na tom računu, osim nekoliko eura potrebnih za otvaranje računa.

Drugi način je umjesto pay-pala koristiti Moneybookers , jer taj servis posluje i sa Hrvatskom. Nažalost, nemamo iskustva sa njima pa ako ga netko ima, biti će nam drago da nam o tome dade poneku informaciju.

Stranice na koje možemo poslati naše radove i ponuditi ih na prodaju naći ćete na popisu koji je sastavila ekipa sa Mashable.com bloga. Prije nego se odlučite koju ćete odabrati pažljivo pročitajte njihova pravila. Neke stranice ponuditi će vam višu cijenu ako radove šaljete samo njima, neke imaju više kupaca, ali niže cijene  itd.

Kada sve to proučite preostaje vam samo da prekopate svoje mape i pronađete sve one zaboravljene ostatke projekata, odbijene templatese, ikone, ilustracije ili logotipe i smjestite ih na policu nekog od mnogobrojnih online dućana širom svijeta.  Ako su vaši radovi dobri, kupci će se sigurno naći.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

  • PrviKomentar kaže:

    Vise sam ocekivao od teksta, ali sto je tu je! Ipak, zarada preko interneta (mislim na slike) uglavnom je sve drugo nego “zarada”. Slike moraju biti besprijekorne, tj. savrsene u tehnickom smislu, motivi moraju biti reprezentativni.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">