Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

12 css alata i tutorijala za predivnu web tipografiju

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

CSS alati i tutorijali

www.webdesignledger.com

www.webdesignledger.com

Već i vrapci na grani znaju da je sadržaj znatno važniji od samog dizajna. Super dizajnirane stranice bez sadržaja imati će svojih 5 minuta slave ali to je sve. Posjetitelji neće ponovno dolaziti da vide jedan te isti super dizajn. Sadržaj je ono što ljude opetovano privlači na vaše stranice. Naravno i taj sadržaj mora imati lijepu formu, čitljivost te još par stavaka. Donosimo vam 12 css alata i tutorijala za poboljšanje vašeg umijeća web tipografije.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

 • web dizajn kaže:

  Webmasteru,

  Sadržaj je kralj a web dizajn kraljica.

  Tutorijal za tipografski kontrast je veoma poučan, informativan i koristan. Naslovi i podnaslovi su ključni da bi se posetilac dublje uvukao u čitanje, zato oni i treba da budu kontrastni u odnosu na ostali tekst, sadržajni i relevantni.

  Tutorijal – kako koristiti naslove u html-u uopšte mi nije jasan. H 1 može biti samo jedan na web stranici, jer stranica može imati samo jednu temu ali zato može imati više podtema. Takva struktura headinga u hml-u je nemoguća sa tačke web dizajna, zatim sa tačke informacione arhitekture web stranice i na kraju sa tačke on-page optimizacije.

  Css gradient tekst efekt mi se sviđa jer se može selektovati a postiže se i atraktivan efekt.

 • Dejan Viduka kaže:

  Izuzetno dobar text, mislim da ce mnogima pomoci da shvate kao da poboljsaju izgled i rejtig svog sajta.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">