Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Clean CSS – optimizirajte i formatirajte svoj CSS kod

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Clean CSS

Ponekad kad stvaramo naše web kreacije pišemo taj css kod zbrda zdola kako bi se reklo. Klase i id-ovi na sve strane, veličina se povećava ali naš css je valid, sve radi i mi smo zadovoljni. Čemu sad još trošiti vrijeme na optimizaciju i formatiranje, pa to se tako i onako ne vidi. Sve to stoji ali kada jednom nakon par mjeseci morate nešto promijeniti tko će se više snaći u tom neredu. Zato vam donosimo on-line tool za formatiranje i optimizaciju CSS koda. Optimizacija i formatiranje radi u oba smjera te na taj način možete smanjiti veličinu vaše CSS datoteke za produkciju. Najbolje vam je imati dvije CSS datoteke, jednu imate ne optimiziranu odnosno radnu verziju, a drugu lijepo kompresirate za produkciju.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

4 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">