Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Portreti – snimanje djece

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Snimanje portreta nije nimalo lak zadatak za fotografe. Za lijepi portret nije dovoljno odrediti pravilnu ekspoziciju, pozadinu, blendu i osvjetljenje, potrebno je uhvatiti i pravi izraz lica i pozu.

Iako su djeca u pravilu jako fotogenična, a njihova lica jako izražajna, oni su nemirni a njihovo strpljenje vrlo kratko traje. Zbog toga je pri snimanju djece važno sa njima uspostaviti dobar kontakt, zainteresirati ih, zaokupiti im pažnju, pretvoriti snimanje u zabavu i biti vrlo, vrlo brz na okidaču.

Naša najmlađa članica Kroativa, 14-godišnja Silvia, sve to uspjeva bez pola muke, a najviše od svega voli snimati djecu. Pogledajte dio serije odličnih fotografija njene male sestrične.

Fotografije su snimljene nikonom D200 i manualnim makro objektivom od 55 mm.

foto: silwia

foto: silvia

foto: silwia

foto: silvia

foto: silwia

foto: silvia

foto: silwia

foto: silvia

foto: silwia

foto: silvia

Ostale portretne i druge fotografije možete pogledati u Silvinoj foto galeriji.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">