Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Moja mala planeta

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas
moja mala planeta

moja mala planeta

Samo najbogatiji imaju svoj privatni otok, ali nitko nema svoju planetu.. osim malog princa 🙂 No, to ne znači si je ne možemo sami napraviti – u photoshopu.

Možda ste već vidjeli ovaj efekt no, možda ne znate da se zove “stereographic projection” i možda ne znate da ga može napraviti svaki početnik u 4 koraka? Vrlo je jednostavno, probajte…

little planet photoshop tutorial

fotografija podjednake linije horizonta

1. Odaberemo neku zgodnu fotografiju. Super bi bilo da je panoramska , no može biti i običnog formata. Praktično je ako su lijevi i desni rub slike podjednaki , no ako nisu, upotrebite transform/warp ili crop tool da izjednačite liniju horizonta.

little planet photoshop tutorial

širina i visina moraju biti iste

2. Fotografija mora biti iste širine kao i visine. Idemo na Image/image size/ isključimo “constrain proportions” i izjednačimo visinu sa širinom slike.

little planet photoshop tutorial

oookret

3. Okrenemo sliku : edit / transform / rotate 180

little planet photoshop tutorial

polar coordinates filter

4. A sada ono glavno: filter / distort / polar coordinates. Nakon toga nam preostaje samo još urediti spojeve. Za to će odlično poslužiti blur tool , stamp tool, smudge tool.. znate već kako to ide.

male korekcije za kraj

male nebeske korekcije za kraj

Par korekcija na nebu i savršena mala planeta je rođena 🙂

A sada možete na međuzvjezdano putovanje do drugih malih planeta u našem photoshop svemiru. Buon voyage 🙂

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">