Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Best photoshop actions

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas
Photoshop actions

Photoshop actions

Photoshop actions mogu biti moćan time-saving alat za dizajnere i fotografe. Možemo kreirati svoje akcije ili koristiti već gotove. Designm.ag je sakupio listu od preko 60 akcija, a visual-blast media čak 124 i sve se mogu besplatno i slobodno koristiti.

Photoshop action je serija operacija koja se izvršava na jednom dokumentu (slici) ili na više njih (batch) kako bi se postigao određeni efekt. Akcije mogu sadržavati pauze u kojima mi trebamo sami izvršiti neku akciju koja ne može biti snimljena (na primjer korištenje pen-toola i slično)

Akcije su korisne jer će izvršiti operacije mnogo brže nego što bismo ih mi mogli napraviti ručno.

Korištenje je vrlo jednostavno:

Nakon downloada file se odzipa u mapu: C/program files/adobe/photoshop/presets/actions.
Zatim se u photoshopu otvori fotografija na kojoj želimo primjeniti određeni efekt.

window / actions

window / actions

Odabere se window / actions .

load / replace action

load / replace action

u prozoru koji se otvori, klikne se na malu strelicu u gornjem desnom uglu/load (replace) actions.

play selection

play selection

Odabere se željena akcija a zatim se klikne na strelicu play selection na dnu prozora i akcija počinje ! 🙂

Označeno s:
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

  • Sanny kaže:

    Dobra stvar. Do sad sam akcije inace koristio za automatizciju dosadnih ponavljajucih radnji poput resize-a kompletnih galerija slika. Svidja mi se i ova ideja da se mogu koristiti i za primjenu serije akcija na fotkama.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">