Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Dizajniranje tablica u css-u

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Tablice danas više ne služe za izradu stranica, ali još uvijek ih koristimo za prikaz rasporeda, cjenika i slično. Stilsko dotjerivanje tablice zahtjeva vremena pa je zato korisno u svojim bookmarksima imati nekoliko korisnih linkova koji će nam to vrijeme skratiti.

Kotatsu - simple online table generator

Kotatsu - jednostavan online table generator

Css guy složio je zgodan i jednostavan online generator i nazvao ga Kotatsu. Potrebno je dodati željeni broj redaka i kolona i potom jednim klikom generirati HTML kod.

Infected - jedan od brojnih dizajna za tablice sa www.icant.co.uk

Infected - jedan od brojnih dizajna za tablice sa www.icant.co.uk

Dobiveni kod zatim možemo stilski dotjerati koristeći gotove predloške Css table galerije u kojoj možemo birati između velikog broja manje ili više uspješnih stilova te preuzeti gotov css i html kod.

jquery table

jquery table

Za one zahtjevnije, ekipa sa  www.webappers.com donosi nam nekoliko primjera tablica od onih jednostavnih sa čistim Css-om pa do editabilnih sa jQuery-em.

Slični sadržaj:
Označeno s:
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">