Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Color extractor

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Tražite pravu kombinaciju boja za svoj novi projekt i na netu ste našli stranicu koja ima baš te boje koje vam se sviđaju.

Možete napraviti print-screen, prebaciti ga u photoshop i pikati sa kapaljkom… ili možete otvoriti RedAlt i samo utipkati url. Taj online generator će vam izbaciti sve boje korištene u css-u te stranice zajedno sa njihovim HEX vrijednostima.

Izgleda dobivenih boja

Izgleda dobivenih boja

Ili..

možda već imate fotografiju za svoj header i sada te iste boje želite upotrebiti i za ostale elemente u css-u? Ništa lakše! Tu je pic2color – još jedan online generator gdje možete uploadati svoju fotografiju ili utipkati url fotografije sa neta. Rezultat – 8 glavnih boja sa njihovim HEX-vrijednostima ćete dobiti u sekundi.

Izgled dobivenih boja

Izgled dobivenih boja

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">