Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Textorizer – vektoriziranje slike pomoću teksta

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Nedavno smo pisali o Typofaces, odnosno o spoju tipografije i portreta. Vješti dizajneri to rade ručno i rezultati su prava mala umjetnička djela.

Ostali smrtnici i amateri mogu sličan efekt postići pomoću Textorizera – online generatora koji će fotografiju vektorizirati pomoću teksta. Takav generator će vjerojatno više poslužiti grafičkim nego web dizajnerima, ali zgodno se sa njime poigrati i isprobati razne mogućnosti koje nudi. Potrebno je unijeti url željene fotografije i zatim odrediti veličinu fonta, broj redaka , željenu širinu i visinu slike i utipkati željeni tekst. Generator će u par sekundi pokazati rezultat.

Postoje dvije verzije: Textorizer I i Textorizer II koji daju različite efekte. Isprobali smo oba a za probu nam je koristila fotografija koju je snimila Silvia, najmlađi član Kroativa. Za nju smo sigurni da nas neće tužiti zbog povrede autorskog prava 🙂

originalna fotografija

originalna fotografija

Textorizer I

Textorizer I

Textorizer II

Textorizer II

Ostale zgodne primjere pogledajte na http://lapin-bleu.net/software/textorizer/

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">