Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Tag cloud generator

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas
tag cloud generator

tag cloud generator

Za početnike prvo da objasnimo što je Tag cloud ili Tag oblačić. To  je vizualni prikaz tagova odnosno sadržaja stranice. Obično se koristi da opiše sadržaj stranice pomoću riječi, poredanih po abecednom redu. Važnost riječi je prikazana bojom i veličinom fonta. Tagovi su ujedno i linkovi koji vode do grupe pojmova koji su povezani sa tagom.

Portal koji je prvi popularizirao Tag cloud je bio Flickr, a zatim  Del.icio.us i Technorati. Više o toj temi možete pročitati na Wikipedii.

Tag oblačić možemo vrlo lako umetnuti u HTML naše stranice a generirati ga možemo pomoću vrlo jednostavnog online Tag Cloud Generatora.

Potrebno je samo upisati url naše web stranice i pričekati da generator povadi sve ključne pojmove. Zatim možemo pobrisati suvišne riječi (krenite odozdo prema gore) i kada smo zadovoljni preostalim tagovima možemo odabrati boju fonta i pozadine, veličine fonta, text-align, vrstu fonta itd te generirati HTML kod. Taj kod zatim kopiramo u svoj HTML i to je to, imamo svoj oblačić  🙂

Pogledajte i sve ostale  korisne generatore koje smo do sada pronašli za vas.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">