Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Karneval, Fašnik, Maškare, Carneval…. set maski u png i psd formatu!

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Veljača nije samo srca, ruže i Valentinovo nego i doba karnevala. Tražili smo po netu resurse za tu prigodu ali osim na Deviantart-u ništa nismo uspjeli naći (trudit ćemo se i dalje a svaka sugestija i link dobro su došli) .

No, do tada, možda će vam koristiti ovaj set od 10 karnevalskih maski.

Besplatan download PSD i transparent PNG formata sa www.weberica.net

Carneval mask

Carneval mask 1

Karnevalska maska

Carneval mask 2

Carneval mask 3

Carneval mask 3

Carneval mask - 3

Carneval mask - 4

Karnevalske maske u png i psd formatu - weberica

Carneval mask 5

Carneval

Carneval mask 6

Carneval

Carneval mask 7

Fašnik

Carneval mask 8

Maškare

Carneval mask 9

Il carnevale

Carneval mask 10

Želite li i sami napraviti svoju masku evo kako su napravljene ove:

Fotografije su preuzete sa stranice Ateljea Marega, gdje ove prekrasne maske izrađuju, posuđuju i prodaju. Zatim je fotografija uplodana na online generator za vektoriziranje – Vector magic.

Dobivena vektorizirana fotografija u PNG formatu prebačena je u photoshop gdje je uklonjena pozadina pomoću pen tool-a.

Zatim je u slijedeći layer kopirana originalna fotografija na način da se točno poklapa sa donjim, vekotoriziranim layerom. Pomoću magic vand-a uklonjena je pozadina i tom gornjem layeru , blending options je postavljen na overlay, a transparentnost namještena na 75 %.

Nakon toga, dodan je novi layer ispod postojeća dva te je pomoću velikog brush-a napravljena sjena te sužena da dobije duguljasti oblik.

Napravljen je još jedan layer i postavljen ispod svih layera te je na njega postavljen gradient.

Nakon svega ilustracija je spremljena kao PSD i JPG file. Zatim je ugašen pozadinski layer sa gradientom te je sve još jednom spremljeno kao transparentni PNG.

Nije teško, probajte i vi i dobru zabavu 🙂

Možda će vas zanimati još jedan sličan članak i download karnevalske maske za printanje i / ili bojanje http://www.kroativ.net/photoshop/karneval-maska-za-print/

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">