Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Karneval maska za print i bojanka

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Bliži se veljača – mjesec karnevala i maškara i kao i uvijek mi se trudimo da nam budete spremni i naoružani 🙂

Danas vam donosimo karnevalske maske u veličini za printanje. Dvije su već ukrašene i spremne za printanje, rezanje i nošenje, a jedna je prazna i možete je ukrasiti sami. Da li ćete za to koristiti photoshop, paint ili će je vaši klinci obojati pastelama i flomićima, to ostavljamo vama na izbor. Bitno je samo da je isprintamo na čvrsti papir.

maska- karneval - carneval - mask - print

carneval mask - print

karnevalska maska, carneval mask, blank, print

karnevalska maska za print

Za kreativce donosimo i jednu praznu masku u naravnoj veličini, u .jpg formatu ( za one koji je žele isprintati a kasnije  ukrasiti ručno) i u PSD formatu ( za one koji preferiraju photoshop).

carneval - mask-blank-print

carneval mask - print - shape - blank

Ako ste se odlučili za ukrašavanje u photoshopu postupak nije kompliciran;

1) Downloadirajte PSD file

2) Otvorite ga u photoshopu ( slika 1)

photoshop tutorial - how to make carneval mask

Docker sa layerima otvara se sa gornje trake – Window / layers . U mapi 1 i 2 nalaze se gornje dvije ukrašene maske. Treća mapa “your mask” već sadrži kopiju obrisa maske i spremna je za vašu kreaciju.

3) Otvorimo novi layer iznad layera “mask blank copy” i po njemu crtamo kistovima ili stavimo neki zgodan uzorak, sliku i slično. Mi smo stavili 4 layera sa raznim viticama.

kako napraviti masku za karneval, fašnik, maškare

slike vitica nalaze se u plavim layerima

Kada smo ih lijepo poredali, označiti ćemo layere sa viticama, desni klik mišem, create clipping mask. Sada će vitice će biti vidljive samo unutar obrisa maske. Clipping masku možemo dati svim layerima odjednom ili jednom po jednom.

DIY - carneval mask, do it yourself

aplikacija clipping maske

Na isti način možemo upotrebiti i neku zgodnu fotografiju

carneval mask, DIY, uradi sam

maska od fotografije mace

Nakon toga sve spremimo kao .jpg file (save as), isprintamo , izrežemo, kroz rupice provedemo gumicu i spremni smo za maškare. Dobru zabavu!  🙂

PS. Ako ste masku predvidjeli za dječicu biti će potrebno da je malo smanjite prije printanja.

Download : http://www.weberica.net/download.html

Označeno s: , , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

4 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">