Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

jqDock – jQuery plugin

Autor/ica itzvonko

Iskusni web developer s višegodišnjim iskustvom u back-end i front-end kodiranju. Odnedavno voditelj projekata tvrtke IT Sense. Najponosniji na projekt SliceMachine koji vam pomaže u rezanju dizajna i pretvaranju u web stranicu.

Oglas

U moru različitih vrsta izbornika, nedavno sam naletio na ovaj plugin koji se malo razlikuje od ostalih.

Naime, jqDock nam omogućuje da izbornik kreiramo iz seta sličica, a konačni izgled je vrlo sličan Dock izborniku kakav viđamo na fancy Mac računalima.

Plugin se može skinuti na stranicama : jqDock.

Kako to sve funkcionira: izgleda komplicirano, no vrlo je jednostavno. Prvo nam treba HTML markup. Unutar div-a sa nekakvim id-em možete staviti ili slike ili slike unutar linkova, možete miješati:

<div><img src=”image1.gif” alt=”image1.png” />
<a href=”page.html”>
<img src=”imageN.png” alt=”” /></a></div>

Ukoliko u alt tag stavite putanju do slike, onda će se na mouseOver prikazati slika iz alt taga, a na mousOut će se prikazivati osnovna slika.

Nakon toga sa dva reda JavaScripta pretvorite svoj div u prekrasan Dock menu.

  jQuery(document).ready(function(){
  jQuery('#menu').jqDock(options);
});

Nemojte zaboraviti dodati jQuery framework i sam plugin prema uputama na stranicama plugina.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">