Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

LCD monitor test page

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Prosječnom je korisniku manje-više svaki monitor dobar, glavno da od njega ne bole oči i da lijepo izgleda na radnom stolu 🙂

Mi koji se bavimo grafičkim ili web dizajnom moramo biti  izbirljiviji i obično koristimo najbolje monitore. No, ipak nam se puno puta dogodilo da smo se iznenadili vidjevši svoju stranicu na nekom drugom monitoru! Ono što je nama bilo svjetlo plavo odjednom je sivo, naša nježna svjetla stranica izgubila je detalje, a zelena je tako ružna… ! Razlog možda leži u krivo namještenim postavkama ili u razlici između CRT i LCD monitora.

No, kako odrediti ispravne postavke i podesiti recimo novi monitor koji smo tek kupili?
Nedavno sam se susrela sa tim problemom i namučila se tražeći kvalitetnu test stranicu.  Srećom,  otkrila sam Lagom.nl . To je stranica na kojoj možemo testirati i podesiti čak 15 postavki našeg monitora:  kontrast, veličinu, oštrinu, gamma kalibraciju, nivo crne i bijele boje, gradient, kut gledanja, kontrast i još ponešto.

Testne slike mogu se downloadirati, spremiti na stick i koristiti bilo kada i bilo gdje,  ili se testiranje može obaviti online.

Autor preporučuje da se za testiranje koristi bilo koji moderni browser osim IE.
Ja to preporučujem uvijek .

Lagom LCD test sučelje

Lagom LCD test sučelje

Označeno s:
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">