Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Device Art u Zagrebu

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Za ljubitelje UMJETNOSTI i TEHNOLOGIJE, ROBOTA i GADGETS-a

počinje treći zagrebački DEVICE ART!

Device Art Zagreb

Device Art Zagreb

Izložba Nintendo vs. Končar & Gorenje

Device Art Gadgets

Koncert: disco noise, punk eksperiment

Odjeća za vizualiziranje zvukova

Roboti

Origami svemirska utrka

Simulator hrane

KONTEJNERbiro suvremene umjetničke prakse najavljuje treće izdanje međunarodnog projekta Device_art!

Japan – Hrvatska – Slovenija

U Zagrebu će 17 etabliranih umjetnika iz Japana predstaviti japansku inačicu koncepta Device Art, koji je nastao iste godine kad je održana i prva takva izložba u Hrvatskoj – 2004.

Uz izložbu interaktivnih radova, robota, raznih naprava i performansa održati će se i spektakularan robotički koncert slavnog japanskog glazbeno umjetničkog sastava Maywa Denki.

Raspored, mjesta događanja i više o projektu na http://www.kontejner.org/Program PDF

21.10.2009. Slike sa otvorenja

Bili smo na otvorenju , promuvali se u gomili mlade, raspoložene i zanimljive ekipe iz Japana, Slovenije i Zagreba. Fotografije  je snimio Julio Frangen

So Kanno

So Kanno

Glazbna konceptualna naprava – sustav Jamming Gear sastoji se od računalnog programa, pet modula , nekoliko prijenosnika. Stvara glazbu.

Tomoko Ueyama - watashi chan

Tomoko Ueyama - watashi chan

Watashi chan – odjevni predmet koji vizualizira zvukove. Baloni pričvršćeni na odjeću se napuhuju na pojavu zvuka u prostoru.

martina mezak - logos

martina mezak - logos

Logos –  instalacija bazirana na interakciji zvuka i svjetla sastoji se od računala, motora, ogledala, optičkih stakala, leda i lasera. Vibracija zvuka se prenosi na svjetlo koje tvori razne uzorke po okolnim površinama.

mika fukumori - ototenji

mika fukumori - ototenji

Ototenji je naprava pomoću koje ljudi koji vide lako mogu naučiti Brailleovo pismo koristeći svoj vid, sluh i dodir. U šest utora na ploči umeću se kuglice a kada se poredaju u odgovarajući oblik sa zvučnika se začuje izgovor odgovarajućeg slova ili broja. Naprava ima praktičnu primjenu.

Tomohiko Saito i Tomoyuki Shigeta - 8 gledišta

Tomohiko Saito i Tomoyuki Shigeta - 8 gledišta

Gledatelji vide scene uličnog života u stalnoj mijeni kroz 8 različitih gledišta koje sami odabiru.

Masaki Yamabe - eksperiment za novu hiraganu

Masaki Yamabe - eksperiment za novu hiraganu

Hiragana su znakovi karakteristični za Japan. Putem računala softver stvara novu hiraganu pojednostavljujući znakove koje napišemo na ekranu.

William Linn - Bong

William Linn - Bong

Pong je klasična video igrica pojednostavljenog stolnog tenisa. Bong je ista igrica u kojoj se umjesto joystickom služimo vlastitim tijelom i hodajući napred-nazad pomičemo “reket”. Igra se u dvoje i vrlo je zabavna 🙂

Ovo su samo neki od izložaka, a izložbe i prezentacije u klubu Močvara traju još 7 dana.

Označeno s: , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">