Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

OpenX Ad server

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Mogli ste primijetiti neke novosti na Kroativ mreži i ostalim pripadajućim projektima. Da, postavili smo oglase i momentalno testiramo pozicije i aplikacije prije objavljivanja mogućnosti oglašavanja te ostalih pripadajućih stvari. Uglavnom, odlučili smo se na ovaj potez nakon mnogobrojnih upita za oglašavanje na Kroativ stranicama. Samo je Kroativ dizajn blog počeo generirati preko 10,000 jedinstvenih posjeta mjesečno što je za ovakve stranice mnogo. Upravo te brojke i brojni upiti nam govore da je tek sada došlo vrijeme oglašavanja na Kroativ mreži koja momentalno uključuje ovaj dizajn blog, galeriju i web dizajn mentora, a ubrzo dolaze i ostali članovi.

Iz tog razloga vam ovom prilikom predstavljamo jednu novost na Internetu (možda ste već čuli ovu priču ali za one koji nisu…) odnosno Internet oglašavanja kao izravnu konkurenciju Google Ad manager servisu (Google Ad manager – upravitelj oglasima je novi servis koji zahtijeva Google AdSense račun, dolazi i u HR verziji). Isprobali smo razne aplikacije i došli do zaključka kako je OpenX Ad server najbolje rješenje barem što se nas tiče. OpenX Ad server dolazi u dvije forme, hosted verziji pri kojoj koristite njihove resurse odnosno upravljate oglasima preko svog računa na OpenX.org stranicama i aplikaciji koju možete instalirati na svoj server. Mi smo isprobali obje i odlučili se ipak na hosted verziju zbog automatizma ažuriranja aplikacije, popravljanja bugova te par drugih mogućnosti. Otvaranje računa je besplatno i autorizacija računa se čeka do 48h.

OpenX Ad server svojim mogućnostima nadmašuje i najveća očekivanja te smo sigurni da bi mogao zadovoljiti i one najzahtjevnije. Iz jednog središta možete upravljati sa svim svojim stranicama/zonama, kreirati kampanje, vremenski ih ograničavati, gledati detaljnu statistiku te kreirati račune za svoje klijente kako bi i oni mogli pratiti tok svoje kampanje. Svoje oglasno mjesto možete ponuditi i na OpenX Market-u. Ovo je samo jedan mali, mali dio od mnogih mogućnosti, a ostatak pogledajte na ovim stranicama ili isprobajte demo te se uvjerite sami. Sama aplikacija je bogato dokumentirana, a za pomoć imate forum na kojem možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja.

Osim same aplikacije za upravljanje oglasa isprobavamo i zamjenska rješenja koja će biti poslužena kada nema plaćenih oglasa. Želimo vam pružiti kvalitetne i relevantne oglase na obostrano zadovoljstvo. Uz Google isprobavamo i naša rješenja koja su se trenutno pokazala kao bolja opcija ako je suditi po vašim klikovima. U sljedećih par dana vam pripremamo još jedno iznenađenje odnosno natječaj kako bi mogli aktivno sudjelovati u Kroativ mreži. Oglasna mjesta su također povezana s natječajem ali o tome ćemo više za koji dan. Iskreno se nadamo da će ovaj marketinški potez donijeti Kroativ mreži dovoljno sredstva da u ovom recesijskom razdoblju svojim vjernim čitateljima možemo ponuditi i novčane nagrade ili pak po uzoru na PSDtuts plaćene članke.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

 • Zvonko kaže:

  Koristimo OpenX na prevedi-sad.com i zaista smo zadovoljni mogućnostima. Najjača strana su izvješća, gdje možete oglašivaču dati account da vidi točno što mu se događa sa bannerom!

  • Webmaster kaže:

   Pa da upravo to i moram reći da mi se dopao više od Google Ad managera jer sam ih oboje isprobavao. Za taj OpenX sam saznao iz svojeg Piwik sučelja jer ga testiram i tamo je bila reklama s njihovog bloga. Tko zna jeli to ista ekipa ali svaka im čast 🙂 Originalni članak na Piwik blogu

 • Boris Samardžija kaže:

  Za OpenX znam još dok je bio mala beba (PhpAdsNew) i mogu reći da mi se svojim mogućnostima jako svidio, makar je često bio veliki overkill za projekte u kojima sam ga koristio. Stvarno ima puno mogućnosti, no kao nedostatke bih izdvojio glomaznost 40MB otpakiran – 10MB kompresiran. Sjećam se da mi je radio probleme na Windows OS-u koji je vrtio PHP 4.3, ali sve ove probleme rješava ova “hosted” verzija koja se čini jako zanimljiva i mislim da ću je koristiti u svojem sljedećem projektu.

  Pozdrav ekipi iz Kroativa i samo nastavite tako dalje.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">