Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

DIZAJNOM PROTIV KRZNA 2009.

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Objavljeni pobjednici europskog i međunarodnog kruga natječaja ‘Design Against Fur’ za 2009. godinu

DIZAJNOM PROTIV KRZNA 2009.

– Studenti iz Hrvatske ove godine dobili posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić)

Prijatelji životinja, Fur Free Alliance i Humane Society International sa zadovoljstvom objavljuju imena pobjednika za europsku i međunarodnu regiju ‘Design Against Fur’ natječaja u dizajnu za studente sa savješću u kreiranju plakata za oglašavanje.

Više od 7000 studenata iz cijeloga svijeta svake godine sudjeluje u ovom natječaju u dizajnu. Ove godine umjetničke radove ocjenjivao je žiri sastavljen od stručnjaka za modu, oglašavanje i dizajn čija je zadaća bila odabrati pobjednički rad koji prenosi poruku: ‘Nošenje krzna okrutno je i nepotrebno’.

‘Ovi suosjećajni studenti koristili su se uspješno svojim dizajnerskim vještinama, stvarajući kreativna, atraktivna umjetnička djela koja prenose poruku da je krzno okrutno, pokazavši time veliko razumijevanje okrutnosti međunarodne trgovine krznom, trgovine koja ubije više od 75 milijuna životinja godišnje’, izjavio je John Grandy, viši potpredsjednik za zaštitu divljih životinja i staništa pri Humane Society iz SAD-a.

Pobjednici za europsku i međunarodnu regiju za 2009. godinu su:

1. mjesto: Yoon Kyung Eom – Pratt Institute, New York, SAD

2. mjesto: J. Links Salas – Fashion Institute of Technology, New York, SAD

3. mjesto: Xavier Bertels – Media and Design Academie, Genk, Belgija

3. mjesto: Elizabeth Swain – James Madison University, Virginia, SAD

Svi nagrađeni plakati mogu se vidjeti na službenoj web stranici natječaja DAF 2009.

Pobjednici će primiti novčane nagrade i priznanja za svoje radove. Uz deset glavnih nagrada suci su dodijelili i 12 posebnih priznanja i deset pohvala studentima iz raznih zemalja.

Studenti iz Hrvatske s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ove godine dobili su posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić).

Natječaj ‘Design Against Fur’ svake je godine sve veći, a u njemu sudjeluju studenti iz više od 60 zemalja iz cijeloga svijeta.

Godišnje natjecanje, prvi put održano 2003., otvoreno je svim studentima na fakultetima širom svijeta, a ocjenjuje se u četiri regije: Kina, Europa i međunarodna, Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska. Pobjednici svake regije ulaze u natječaj za veliku nagradu, a ocjenjuju ih i njihovi kolege i javnost internetskim glasovanjem u rujnu na web stranici inFURmation.com.

Natječaj ‘Design Against Fur’ za 2010. godinu kreće u rujnu 2009., a detalji će biti dostupni na web stranici ‘Fur Free Alliance’ inFURmation.com i web stranici udruge Prijatelji životinja www.prijatelji-zivotinja.hr.

1. mjesto
1. mjesto – Eom Yoon KUng

2. mjesto

posebno priznanje - Andrej Radišić

3. mjesto

pohvala žirija - Andrija Sarić

Označeno s: , , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">