Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Ugovor i cjenik izrade web stranica.

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Svi vi koji ste u web dizajn industriji bar ste se jednom tokom svog radnog vijeka susreli sa teškim klijentima. Plaćanja kasne, otkazivanje posla zbog prekoračenja rokova mada klijenti nisu priložili sav materijal i slični problemi. Na vama je da se osigurate upravo od takvih stvari jer vi trošite svoje dragocjeno vrijeme i gubite novac.

U većini slučaja vi niste niti krivi već jednostavno imate posla sa teškim klijentom. DA, svi smo to prošli i to je jednostavno škola, put kroz trnje do uspjeha. Nedavno je krenula sa radom stranica webdeveloper.com.hr, udruga za promidžbu i zaštitu web dizajnera te developera pod pokroviteljstvom hrvatske gospodarske komore. Na ovim stranicama možete skinuti primjer ugovora o izradi web stranica i primjer vašeg cjenika.

Ugovor je odlično sastavljen i pokriva većinu stvari. Mi bi možda samo nadodali stavku akontacije u iznosu od 30 do 50% od ukupne cijene kao još jedan stupanj zaštite u slučaju otkaza posla.

Cjenik ostavljamo vama na volju da ga definirate po vašim kriterijima…

Slični sadržaj:
Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

4 komentara

  • mario kaže:

    Imam samo jedno malo pitanje, taj ugovor o izradi web stranica, da li je to isto sto i tzv. ugovor o autorskom djelu?

    Ako ne, sto je onda tocno taj “slavni” ugovor o autorskom dijelu o kojem svi pricaju da ga se mora imati ako se zeli normalno ono sto smo kreirali i naplatiti potpuno legalno sa placenim porezom drzavi kako nas eventualno kasnije ista nebi teretila za rad na crno?

    Neznam da li mi je pitanje potpuno jasno pa isprike ako je malo cudno formulirano..

    Trazio sam dosta po razno raznim forumima, medjutim nitko zapravo nista konkretno (prekopah pola neta da bi stalno dolazio do skroz povrsnih informacija ili informacija u stilu “cuo sam, al nisam siguran..”) ne veli oko te stvari.

    Da li se spremate objaviti jedan nazovimo to primjer uobicajnog sklapanja posla izrade web stranice kao freelancer – za recimo ful novopecene. Neki najobicniji primjer jednog hmm, kako bi to nazvali – poslovanja sa klijentom, da oni koji se tek upustaju u te vode znaju sto im je tocno ciniti tj. da znaju sto im sve treba od papira i sl. da bi bez grca u zeludcu i sl.?

  • Denis kaže:

    Mene to isto zanima, jer još nisam siguran što sve točno treba napraviti… Imamo taj ugovor i kad ga ispunimo, šta još treba napravit da bi sve to bilo “sređeno” kako treba… Ako netko može još detaljnije objasnit, bio bih zahvalan…

    Pozz

    • weberica kaže:

      To je jedostavno, radiš preko autorskog ugovora koji potpišete ti i klijent. Svako dobije jedan primjerak.
      Klijent plaća tebi tvoj netto iznos na žiro račun , a 26% na račun državnog proračuna za porez, prirez itd. (Svi koji imaju firme to znaju)
      Svaki mjesec tvoja banka ti šalje izvod tvog žiro računa,a na kraju godine to zbrojiš i vidiš da li si prešao ili nisi prešao neoporezivu svotu tj da li imaš pravo na povrat preplaćenog poreza.
      Ugovor o izradi web stranica bitan je agencijama koje će prvo napraviti posao pa izdati račun a naplatiti sa odgodom od mjesec ili više.
      Freelancerima je najbolje osiguranje tražiti predujam 50% a punu isplatu prije slanja PSD-a, odnosno gotove web stranice .

  • Denis kaže:

    Zahvaljujem na odgovoru, sad mi je puno jasnije…
    Pozdrav

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">