Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Web tipografija

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas
www.sitepoint.com

www.sitepoint.com

Tipografija kao jedna od bitnih stavki svakog web dizajn uratka ponekad može zadavati glavobolju. Složili ste super dizajn u svojem omiljenom grafičkom programu ali kako najbolje definirati te fontove u css-u. Jednostavnim grupiranjem font-family vrijednosti možete donekle doskočiti tom problemu.

Michael Tuck sa super Sitepoint portala napravio je popis od 8 najboljih grupa fontova koje možete koristiti u svojim web stranicama. Princip je jednostavan, selektivnim definiranjem fontova slične familije postižemo to da će prvi definirani font pronađen na korisnikovom računalu biti korišten za pregled stranice. Ova tehnika nije ništa novo ali su zato hvale vrijedne definicije fontova koje je autor sastavio. Svakako pogledajte…

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">