Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Zaštita email adrese i HTML kodova od neprijatelja

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Stavljanje nezaštićene email adrese u kodove web stranice nije preporučljivo. Harvesters & spambots pretražuju internet u potrazi za adresama koje će zatrpati raznim smećem. (btw, baš mi je zgodan ovaj izraz “harvesters” – žeteoci, odma si vizualiziram miceka sa sličice… lol )

E pa, postoji način da ih izbjegnemo.

U tome nam pomažu brojni online generatori koji će našu email adresu, učiniti nevidljivom za neprijatelje. Dovoljno je u google upisati “email scramblers” i birati koji nam se najviše sviđa. Neki će našu adresu samo malo zakamuflirati, a neki će je cijelu pretvoriti u znakove i brojeve. Neki generatori odmah izbace rezultat koji kopiramo u HTML kodove svoje stranice, a neki će nam generirani kod poslati na našu mail adresu.
Ja koristim Dynamic drive email riddler generator jer mi nudi izbor da li želim da moja adresa bude vidljiva posjetiocima stranice , ili želim da je zamjeni neka druga riječ ili pak želim da link bude ikona tj. sličica.

Šifrirati možemo i dio HTML koda, čak i cijeli HTML dokument. . U tu svrhu zgodan je http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/encrypter.htm (nažalost Css kod nije moguće šifrirati, barem ja još nisam našla generator za to).

To nam može biti korisno u slučajevima kada npr nismo sigurni da li će nam klijent platiti izradu do kraja, a želi vidjeti što smo napravili. Tada možemo na net uploadati šifrirani kod kojeg kasnije neće nitko moći prepravljati niti nadopunjavati, a zgodno je i to što šifrirani kod nema hrvatska slova 🙂

Prije nego svoje HTML kodove učinite nečitkima, svakako si spremite originalni kod na sigurno jer se jednom šifrirana stranica (logično) kasnije ne može dešifrirati.

Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">