Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Zaboravljena umjetnost

Autor/ica Ana Pandža

Studentica Informacijske tehnologije i veliki ljubitelj kompjutora.

Oglas

ASCII art je utemeljio Kenneth Knowlton 1966. godine.

To je umjetnost gdje se slike slažu prema kombinacijama znakova. Može se stvarati pomoću bilo kojeg tekstualnog editora, kao što je Notepad, pod uvjetom da se koriste fontovi u kojima svaki znak zauzima istu širinu.

ASCII Art

ASCII Art

Ovaj oblik umjetnosti se razvio jer printeri u prošlosti nisu imali visoki stupanj grafičkih sposobnosti, te su zbog toga znakovi korišteni umjesto slika. Danas se ova umjetnost rijetko upotrebljava jer postoje mnogi suvremeniji programi za obradu slika, kao što su Adobe Photoshop, Photoscape i mnogi drugi. Ali njena posebnost je upravo u tome što se ASCII kodovima predstavlja tekst u računalima, komunikacijskoj opremi i drugim napravama koje obrađuju tekst.

ASCII Art

ASCII Art

Kao standard je prvi put objavljen 1967., a dorađen je 1986. U kasnijoj inačici definira kodove za 33 većinom zastarjela kontrolna znaka koji djeluju na način ispisa teksta, te 95 navedenih znakova za ispis (počevši znakom razmaka) !”#$%&'()*+,./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~

Kako izraditi ASCII Art?

ASCII art maker – vrlo je jednostavan za korištenje. Sve što trebate je downloadati I instalirati program. Program ima tri varijante, upload vlastite slike, kreiranje slike, teksta, loga (što ste već zamislili) I text editor. I igra može početi.

Slični sadržaj:
Označeno s:
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">