Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

In memoriam

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Sa dubokom tugom javljamo svim čitaocima i prijateljima da je na današnji dan preminula naša draga i omiljena cigareta uz kavicu u kafiću,  nakon ručka u  restoranu i uz kuhano vino zimi na trgu.

Nakon tog tužnog događaja, ostaje nam samo sjećanje na one davne dane kada su nas sa sjajnih stranica časopisa gledali zgodni miceki iz Marlboro reklama, kada se moglo pušiti na hodnicima i kafićima srednjih škola i fakulteta, klubovima i koncertima.

Bilo je to doba kada smo skoro svi kupovali cigarete, kada su naši starci bili pušači i kada je rijetko tko umirao prije 65-te.

Danas padaju 40-togodišnjaci. Muškarci od infarkta, žene ubija rak  i veze vam to nema sa pušenjem dragi moji. Danas mlade ljude ubija stres, umor, GMO food, zračenje, frustracije i nespavanje. Pušači dobe rak na plućima a nepušači na nekom drugom dijelu tijela, tak svejedno.

Hrvatska je opet, po koznakoji puta, sa zapada uvezla novu represiju umjesto nečeg korisnog ko npr.  pravni sustav , ljudska prava, toleranciju ili plaće. U isto vrijeme sa zapada nam dolazi i dulji radni staž  i 60-satni radni tjedan, sve zbog brige za naše zdravlje.

I dok svijet polako i sigurno odlazi k vragu, napravila sam si nesicu, zapalila jednu i uplodam vam ove sličice iz nekih drugih, zdravijih vremena….

VIDEO

NEKI SLAVNI PUŠAČI

Keith Richards - The rolling stones - rođen 1943-će

Keith Richards - The rolling stones

... danas ima 66 g i još je živ

... danas ima 66 g

Mick Jagger

Mick Jagger

James Dean - poginuo u saobraćajki

James Dean

Marilyn Monroe - umrla od tableta a možda je i ubijena

Marilyn Monroe

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

John Lennon

John Lennon

Albert Einstein

Albert Einstein

JFK

JFK

Umro sa 57 godina od raka jednjaka. Žrtva cigareta.

Humphrey Bogart

Samo je Humphrey umro od raka jednjaka uzrokovanog pušenjem (ili bar tako misle) u svojoj 57-moj godini. Marilyn, Lennon i Kennedy su ubijeni, Dean se skršio u saobraćajki, Albert je doživio 76-tu,  a Stonesi sa 66 još nastupaju 🙂

VINTAGE REKLAME ZA CIGARETE

vintage reklame

vintage reklame

chesterfield

chesterfield

Lucky strike dijeta

Lucky strike dijeta

Camel reklama

Camel reklama

Vintage reklame sa : http://blackmoondev.com/retro-cigarettes-ads/

RETRO   70  – 80-te

Camel

Camel

chesterfield

chesterfield

Chesterfield

Chesterfield

Gauloises

Gauloises

Marlboro

Marlboro

Marlboro

Marlboro

Preuzeto sa: http://www.euro-cig.com/gallery.php?id_cap=84

… a na flick’ru je grupa (nostalgičara) “The Retro Cigarette Advetisments”  sa punom galerijom sličnih oglasa i reklama:  http://www.flickr.com/groups/715517@N25/pool/

VEKTOR

I na kraju, teškog srca poklanjam vam znak zabrane pušenja za printanje – A4 , u EPS,  JPG i  transparent PNG formatu. Downloadirati ga možete ovdje.

znak zabrane pušenja - vektor

znak zabrane pušenja - vektor

Ashes to ashes…. A-men!

Sada nam samo još preostaje nada u naš neučinkoviti pravni sistem, nedorečeni zakon  i jaako snalažljivi narod 😀

E-CIGARETE

Tnx Davoru da me podsjetio :
http://www.youtube.com/watch?v=lxbEHSGzzK4

više o e-cigaretama: http://www.e-cigarete.net/

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

11 komentara

 • Bas kaže:

  Neka je, ovo je valjda jedini pametan potez u ovoj banana drzavi.

  Sad cu konacno moc u restoranima u miru jest, bez onog smrada cigareta.

  I mozda cu ponovo krocit nogom u koj birc, disko, a da mi oci ne pocnu suzit i pec.

 • mali_69 kaže:

  samo ću vas podsjetiti na jedan zakon iz 1941. koji je tada bio na snazi u hitlerovoj njemačkoj i pavelićevoj hrvatskoj, a glasio je: židovima i psima nije dozvoljen ulaz u ugostiteljske objekte… 68 godina kasnije na tim istim objektima piše pušačima ulaz zabranjen… zakon iz 41. mi je jasan jer se ipak radilo o totalitarističkim državama, no ovaj iz 2009. mi nije jasan. Zar mi ne živimo u demokratskoj državi?!?!?!

  • Webomedia kaže:

   ne možeš uspoređivati židove i pušenje. Dokazano je da pušenje šteti zdravlju, ali nije dokazano da židovi štete zdravlju, pogotovo drugih ljudi 😛 Isto tako bi mogao reči: zašto ne mogu ubijati ili trovati ljude? kakva je to demokracija?

   Inače sam pušač, ali podržavam zakon. Ispraksirao sam se u Italiji 😛

  • Zvonko kaže:

   Oprosti, ali pušači smiju ući u ugostiteljski objekt, samo tamo ne smiju pušiti.

   Konačno svjež zrak… 😉

 • Weberica kaže:

  zgodan paradoks dešava se u holandiji, tamo je pušenje dozvoljeno samo u coffee shopovima, ali samo jointovi. Sad se ekipa dosjetila pa ušveraju duhan umotan kao joint, ili pomješaju duhan sa malo trave tek toliko da ih ne skuže 😀

 • dodo kaže:

  Čuj, moš’ sebe trovat’ koliko hoćeš (ali si onda sama i plaćaj liječenje od raka pluća npr.), al’ nemoj nas, veliku većinu! To je necivilizacijski, nehumano i nacistički ako baš hoćeš. Da, zalaganje za pušenje na javnim mjestima ima onaj isti temelj nasilja kao i nacizam (tada nisi mogla ništa birati). Isto tako, nizanje ostalih loših navika ne opravdava ovu.

 • Davor kaže:

  Jeste čuli za one elektronske cigarete (e-cigareta)? Ima svakakvih okusa i od čokolade valjd…

 • Weberica kaže:

  Ja sam i za zabranu točenja alkohola na javnim mjestima. Alkohol šteti zdravlju , potiče nasilje, izaziva saobraćajke. Treba i to zabranit! I automobile treba zabranit u gradu. Ja oču čist zrak! Neću udisat vaše olovo, slušat vašu buku i plaćat vam liječenje kad se skršite. Vozite bicikle! 😛

 • Lana kaže:

  Gospoda na slikama bila bi zgrožena e cigaretama 🙂 zanimljiv proizvod i sama ga koristim i pušenje duhsnskih se smanjilo stvarno je ali ništa je zapravo ne može zamijeniti!

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">