Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Kako editirati PDF file

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Vjerojatno vam se to već dogodilo – dobijete mailom formular, pristupnicu ili neki sličan PDF dokument koji trebate popuniti i poslati nazad. No napravljen je na način da ga ne možemo editirati i preostaje nam jedino da ga isprintamo, popunimo ručno ili prepišemo u word i ponovo spremimo kao PDF.

Ili ne? Ne !

Postoje programi pomoću kojih možemo editirati PDF a jedan od njih je PDF xchange viewer

Pro verzija nam omogućuje da u njemu radimo PDF dokumente koji će nakon toga biti editabilni i u acrobatu, no free verzija će imati zaštitni watermark što nam vjerojatno neće odgovarati pa ćemo morati PDF dokumente i dalje kreirati u Wordu.

Dakle, downloadiramo ga , odzipamo u “program files” instaliramo i pokrenemo. Prilikom instalacije pitati će nas da li želimo postaviti PDF xcv kao glavni preglednik.

PDF dokument koji želimo editirati otvorimo na file / open

edit pdf files

slika 1

Idemo na Tools / comment and markup / typewriter

editiranje pdf dokumenata

slika 2

Kliknemo na dokument i pojavi nam se plavo polje za unos teksta, napišemo tekst / enter , a zatim ga možemo pomaknuti na željeno mjesto

editiranje pdf dokumenata

slika 3

I na kraju  file / save , spremimo pod istim ili drugim imenom opet kao PDF dokument.

Full jednostavno.

Označeno s: , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

3 komentara

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">