Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Brand

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Čitam : “M A S H je branding agencija iz Australije, osnovana 2002 godine koja je okupila i razvila slobodoumne kreativce – fotografe, copywritere, ilustratore i stiliste i tako razvila tim koji može savladati sve vrste projekata… ”

Ova rečenica zvuči tako svakodnevno i obično. I  u našoj zemlji brojne su firme koje se reklamiraju kao “branding agencije”, no koliko njih  je uspjelo okupiti ( i zadržati ) kvalitetne stručnjake a za koliko bi se moglo reći da su ih “razvili” ?  Vjerojatno se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Posebna priča su naši klijenti. Ako nije isto ko od susjeda onda nevalja. Nedo bog da se dizajneri malo zaigraju pa osim plave i sive ubace još koju bojicu! Još se nemrem prestat čudit veselim reklamama za Tele 2 (btw, rade nam ih Rusi ), a da je T com naš sigurno bi imao Zagrebačko-plavi logo.

No, svijet je velik i takvih uspješnih agencija je mnogo, a mnogo je i kvalitetnih kreativaca. To uopće ne čudi obzirom na njihove škole i univerzitete. Nećete vjerovat al tamo na grafičkom faksu koriste Corel i Ilustrator! Studenti web dizajna koriste Phostoshop i ne kodiraju u Frontpage-u. Kod nas studija web dizajna niti nema – mi imamo tečajeve heh, kaj će nam studij? Možemo mi to i sami naučit s-neta! Imamo Kroativ! A kad postanemo kvalitetni onda nas većina domaćih firmi ionako neće moć platit 😛 No, tada, u pohodu na svjetsko tržište naši samouki dizajneri naiđu na opaku konkurenciju školovanih stručnjaka i nije im lako opstati, pogotovo ako se žele prodati po svjetskim cijenama.

No,da se vratim na MASH – pregledala sam njihov portfolio i svidio mi se jer je neobičan, jer imaju rješenja koja nisu tipična, standardna i sto puta viđena. Pogledajte i vi, možda dobijete kakvu ideju , a ako ćete imati sreće – možda naletite i na klijenta koji će biti dovoljno otvoren da to prihvati.

MASH

MASH

Pozivnica na vjenčanje sadrži cijelu priču pod motom ” ostarimo zajedno” . Između ostalog, sadrži photoshopirane fotografije mladenaca kako će izgledati za 10. 20. 30 i 40 godina. Neobična ideja koja je sjajno izvedena i oduševila je sve uzvanike.

MASH

MASH

Dio postera za prvu kampanju proizvoda EVO pod sloganom ” spasite obične zemljane od samih sebe” 🙂

Ostale sjajne kampanje , reklame i projekte pogledajte u njihovom portfoliu. Dobru zabavu !


Slični sadržaj:
Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

1 komentar

  • stepic kaže:

    Da, ima dobrih ideja, posebni su.
    Ako pogledamo iz drugog kuta onda to vidimo ovako.
    “The size of this web page (3390510 bytes) has exceeded the maximum size of 3000000 bytes.”

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">