Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

10 uber Illustrator tutoriala

Autor/ica Webmaster

Autor Kroativ mreže. Web dizajnom se bavi već nekih desetak godina i trenutno radi u Web Inkubator dizajn studiju. Kreativac u duši stalno željan novog znanja, a u slobodno vrijeme farba pixele i šeće web stranice po Internetu.

Oglas

Kroativ.net kao dizajn blog pokušava vam predstaviti najbolje od dizajna, web dizajna i developmenta. Osim naših autorskih tutoriala i članaka za vas smo pripremili razne tutoriale koji bi vas mogli zanimati. U ovoj seriji donosimo vam 10 zanimljivih Adobe Illustrator tutoriala koji će vam svakako pomoći u izradih vektorskih projekata. Bilo da ste početnik ili profesionalac, zasigurno ćete naći nešto i za sebe.

1. Burberry tekst effekt

Naučite kako napraviti cool logo u Illustratoru, osim samog efekta naučit ćete kako napraviti novi stil koji opetovano možete upotrebljavati na svim krivuljama.

2. Vektorski halftone efekt

U ovom tutorijalu naučit ćete kako primijeniti vektorski halftone efekt na raster sliku

3. Vektorski oblici

Naučite kako manipulirati oblicima i simbolima u illustratoru.

4. Naučite crtati oči

Izradite oči koristeći pen tool, gradiente i blend modes za ovaj slatki efekt.

5. Napravite portret u vektorima

Naučite sve faze izrade vektorskog portreta, tutorial je podijeljen na izradu vrata, ruke, odjeća, sjene lica, dlake, usnice, oči i još mnogo toga…

6. Od skice do ilustracije

Pogledajte video kako autor uz pomoć Photoshopa i Illustratora dolazi od skice od ilustracije. Sigurno ćete naći par dobrih trikova sljedeći ovaj tutorial.

7. Web 2.0 tekst u 5 jednostavnih koraka

Načite kako izraditi glossy tekst u par jednostavnih koraka. Sigurno znate kako postići ovaj efekt u Photoshopu no ako vam zatreba pri izradi logotipa sada znate kako to napraviti i u krivuljama.

8. Izrada pozadina u Illustratoru

Pozadinu su zasigurno najvažniji dio pri izradi vektorskih ilustracija. Naučite par trikova kako začiniti i izraditi pozadinske slike.

9. Illustrator CS3 u Flash CS3

Izrada objekata u Illustratoru i njihvo animiranje u Flashu više nije nepoznanica. Naučite kroz ovaj tutorial kako precizno iskoristiti tu simbiozu programa. Pored detaljnog procesa naučit ćete na što treba paziti, a što izbjegavati.

10. Napravite teksturu koristeći tipografiju

Pogledajte ovaj jednostavan tutorial kako ukomponirati tipografiju u vaše teksture.

Označeno s: , , ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

2 komentara

  • Super ste kroativci! Ne više nije tajna dobar dizajn u photoshopu,digitalne obrade i slično,freehand like u ilustratoru, ali umijeće je napravit kvalitetan web u flashu….za to se mora proći jednogodišnji tečaj,da sve legne na svoje mjesto,ako je predavač pravi.
    Mnogi pričaju o WYSWYG alatima ‘bez programiranja,bez css-a,bez html znanja’ – a bez tih znanja ništa ne ide.Sama knjiga uvijek je šturo štivo…objašnjenja su dobra,ako već ne postoje u knjigama,manje je bitnije objašnjavati alate,a više sam postupak dobijanja web stranice.E stop!To je ono što nije besplatno,to je znanje,to su web stranice koje već postoje za ubiranje novaca-izradu novih webova!
    Flash stranice su po cijelom svijetu,ali jako mali broj ih je No 1.I to u svakom smislu.
    Action script 3.0 nije ništa strašno ni neki bauk za naučiti ako se paralelno radi dizajn i action script,pa ipak mnogi još neznaju predavati,a htjeli bi!

  • Što reći, bitna je volja i inspiracija, a također i mukotrpan rad i učenje o grafičkim alatima i radu u njima. Ilustrator ne koristim već radim u corel-u al je princip potpuno isti. Tutorijal za gloosy efekt na slovima je primjenjiv, manje više, na većinu vektorskih objekata s nekim dopunama. Bar da sam na takv tekst ‘naletio’ prije 5-6 godina, kad sam bio u potrazi za primjerima i dobrim štivom.

Trackbacks & Pingbacks

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">