Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Moleskine notebook + Macbook + IKEA = hm… umjetnik? :)

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Svi znamo da su dizajneri cool i imaju stila, nose cool odjeću, namještaj kupuju u Ikea-i, koriste Macbook, a u njihovim torbama obavezno je Moleskin notebook. (ok, ok, ne mora bit baš sve od navedenog) Što se sve nalazi u torbama poznatih dizajnera možemo pogledati na http://www.nikibrown.com/ blogu.

designo blog

design'o blog

Neznam kako vama al moram priznati da mi nikad nije palo na pamet istresti stotku za notesić. Al kad bolje razmislim u mojoj torbi rijetko se nađe bilo kakav papir veći od računa iz pekare tak da nisam relevantna 🙂

Pa po čemu su zapravo ti notesići tako posebni? Na wikipediji je o njima napisano jako puno, a neke stvari su zanimljive i možda ih do sada niste znali. Evo ukratko priča o Moleskine notesima:

Moleskine

(pron. mol-a-skeen’-a) je brand notesa, planera, dnevnika, sketcbook-a i albuma koje proizvodi Moleskine Srl, talijanska firma iz Milana. Prepoznatljivi su po elastičnoj traci koja ih drži zatvorenima, šivanim hrbatom koji dozvoljava da notes bude sasvim ravan kada je rasklopljen, žućkastom papiru sa zaobljenim uglovima, bookmark – trakom i đepićem na unutarnjoj strani korica.

moleskine notebooks

moleskine notebooks

Povijest

Takvi notesi počeli su se proizvoditi u 19 stoljeću u jednoj maloj francuskoj knjigovežnici koja je snabdjevala dućane u Parizu. Kupovali su ih avangardni umjetnici koji su voljeli crtati i pisati i crtati na ulicama Pariza u kafićima i parkovima. Takav notes imao je i Oscar Wilde, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway and Matisse.

1997, mala kompanija iz Milana “Modo & Modo Spa” odlučila je oživiti proizvodnju tih notesa i nazvala ih Moleskine.

Potražnja je do 2006 toliko porasla da više nisu mogli proizvoditi dovoljnu količinu te je kompanija promijenila vlasnika koji je investirao u nju, proširio proizvodnju i promijenio ime u “Moleskine Srl”. Danas se Moleskine notesi prodaju u 53 zemlje u 14000 dućana.

Zajednice

Moleskine brand podržavaju zajednice entuzijasta iz cijelog svijeta koji vole pisati, crtati i slikati na njihovim notesima. Takve zajednice često na svojim blogovima dijele slike i crteže ukrašenih Moleskine stranica. Ove godine je na Facebooku čak 52 , a na flickr čak 1700 grupa taggano “Moleskine” zajedno sa desecima blogova koje vode umjetnici, ilustratori, grafičari i novinari. Sve te grupe nastale su nezavisno od “Moleskine Srl” kompanije. Ovdje je samo nekoliko Moleskine – fanova sa prvih stranica googla.

mocoloco

mocoloco

thebagladysart

thebagladysart

bonooru

bonooru

… a Moleskine fanova ima i na Deviantartu

Moleskine na Deviantartu

Moleskine na Deviantartu

… a pogledajte i ove odlične crteže na Behance Network.

Moleskine podržava mlade umjetnike kroz mrežu inicijativa, aktivni su u humanitarnim organizacijama poput WikiAfrica a surađuju i sa Muzejom moderne umjetnosti.

Više o Moleskine notebooku možete pročitati na http://en.wikipedia.org/wiki/Moleskine

Moleskine free PSD

free psd

free psd

Moleskine icons

moleskine ikone

moleskine ikone

Moleskine icons

Moleskine icons

moleskine icons

moleskine icons

Moleskine free icons

Moleskine free icons

Moleskine icons

Moleskine icons

moleskine icons

moleskine icons

Moleskine icons

Moleskine icons

IKEA KATALOG 2010

… a što se novo nudi u IKEA-i kod nas u Grazu, možemo pogledati na njihovoj stranici http://www.ikea.com/at/ ili u novom Ikea katalogu za 2010.

ikea katalog 2010

ikea katalog 2010

Ako nam se nešto svidi možemo to naručiti i platiti firmi “Mrav” a sve naručeno doći će nam na kućnu adresu (Uh, morat ćemo počet naplaćivat reklamu 🙂 ), a možemo i pričekati do 2012te kada navodno Ikea dolazi u Zagreb.

Slični sadržaj:
Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">