Volite web dizajn?

Zašto ne podijelite svoje znanje s cijelim svijetom? Svatko može pisati za Kroativ i na taj način se promovirati.

Pomoć potrebitima

http://www.hck.hr

Hrvatski Crveni križ

u službi humanosti od 1878.

Typefaces

Autor/ica Weberica

Završila fotografiju na ŠPU, a nakon toga grafički i web dizajn. Rođena, živi i radi u epicentru Zagreba. Stalni član Kroativ mreže i autor mnogih korisnih članaka, radi kao stalni suradnik Web Inkubator studija.

Oglas

Tipografija nije samo izbor najprikladnijeg fonta, zapravo, to je mnogo više od toga.. to je kako aranžiramo slova u layout, to je odabir prave veličine fonta i kako na najlakši i najrazumljiviji način prenosimo poruku. No, neki dizajneri podigli su to na viši nivo i spojili tipografiju i portret.

Upravo takve, nevjerojatne portrete sakupila je ekipa sa abuzeedo bloga, a ovdje vam donosimo samo nekoliko da biste dobili ideju što vas tamo čeka…

tipografija i portret

tipografija i portret

tipografija i portret

tipografija i portret

tipografija i portret

tipografija i portret

Ako vas zanima kako se to radi, naučiti možete ovdje uz dva video tutoriala. Isplati se pogledati, ako ni zbog čega drugoga, a ono zbog Bob Dylana i “Knockin’ on Heaven’s Door” . Upalite zvučnike i uživajte , a poslije možete svratiti i do http://www.tutorial9.net/ .. utvrditi gradivo 😉

www.tutorial9.net

www.tutorial9.net


Označeno s: ,
Za ovaj članak možete glasati na CroPortalu i tako pomoći u njegovoj promociji. Ako članak još nije objavljen vi možete biti prvi!
Stavovi i mišljenja izrečena u ovome članku i/ili komentarima odnose se samo na autora/icu članka i/ili komentara, a ne i cijele Kroativ mreže. Zabranjeno je neovlašteno prenošenje članaka u cjelosti bez prethodnog dogovora ili bez istaknutog povratnog linka na www.kroativ.net stranicu te imena autora.
Oglas

Još nema komentara, Vi možete biti prvi!

Ostavite komentar

Autori s više od 10 komentara nemaju tag nofollow na svojim linkovima! Zabranjeno je vrijeđanje, omalovažavanje ili na bilo koji drugi način ometanje normalnog toka komentara. Također je zabranjeno oglašavanje u komentarima i sve druge vrste spam-a.

(*) polja su obavezna

XHTML: Možete koristiti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">